Baleset a veszprémi elkerülőn

2021. július 23. 12:56

Kedden és csütörtökön is égett mezőgazdasági gép, szerdán és csütörtökön is volt vadgázolás miatt baleset. Tegnap egy személyautó és egy kamion ütközött a veszprémi elkerülőn.

Fém szemeteskuka és tartalma égett Veszprémben, az autóbusz-pályaudvaron kedden délelőtt. A veszprémi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a helyszínen tartózkodók megpróbálták eloltani a tüzet, de nem sikerült. Az egység vízsugárral avatkozott be. 

Letért az úttestről és szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 8-as főúton, a Várpalotát elkerülő szakaszon, a Székesfehérvár irányába tartó oldalon. Az autóban csak annak vezetője tartózkodott, aki megsérült, a mentők kórházba szállították. A pétfürdői hivatásos tűzoltók áramtalanították a karambolos járművet. 

Családi ház alsó szintjén lévő duplagarázsban keletkezett tűz Badacsonytomajon, a Rózsa közben. A harminc négyzetméteres épületben a tűz körülbelül négy négyzetmétert érintett. A badacsonytomaji hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a garázsban lévő autót a tulajdonos kimentette az épületből, és a lángokat eloltotta. Az egység egy vízsugárral visszahűtötte a garázst, amiben festékek, hígító és berendezési tárgyak égtek el. Személyi sérülés nem történt. 

Egy bálázó gép, mintegy száz körbála és a tarló égett Apácatornánál, a 8-as főút mellett. A helyszínre az ajkai hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik kéziszerszámokkal avatkoztak be. Munkájukat erőgép segítette. A tűz nem terjedt át semmire.

Megsértett egy gázvezetéket egy munkagép Révfülöpön, az Iskola utcában szerdán. A katasztrófavédelmi mobil labor és a badacsonytomaji hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre. A tűzoltók elszorították a vezetéket, ezzel megszüntették a szivárgást. A mobil labor hatósági tevékenységet végzett. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. 

Bukóablakba szorult egy macska Pápateszéren, a Rákóczi utcában. Pápáról érkeztek a hivatásos tűzoltók a helyszínre, akik épségben kiemelték szorult helyzetéből a rémült állatot és átadták a gazdájának. 

Tizenkét hektáron égett a bozótos Berhida külterületén. Pétfürdőről, Balatonfűzfőről és Veszprémből vonultak tűzoltók a lángok megfékezésére, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre érkezett. A tűzet a műveleti szolgálat irányítása mellett négy oldalról vízsugárral és kéziszerszámokkal végezték az egységek. Összehangolt munkával két és fél óra alatt eloltották a lángokat és visszahűtötték a területet. 

Vadat gázolt egy személygépkocsi, majd árokba hajtott Szerecseny térségében. A helyszínre elsőként a téti önkéntesek érkeztek, akik a pápai hivatásos tűzoltókkal együtt dolgoztak a káreset felszámolásán. Az egységek felitatták az úttestre folyt olajat és visszavontatták az úttestre a járművet. Az autóban ketten utaztak, a mentők kórházba szállították őket. 

Vadat gázolt, emiatt árokba borult egy személyautó csütörtökön hajnalban a 8-as főút 67-es kilométerénél, Szentgál térségében, a Veszprém felé vezető oldalon. Az autóban ketten utaztak, egyiküket a mentők kórházba szállították. A veszprémi hivatásos tűzoltók avatkoztak be.

Veszprémben, egy Semmelweis utcai családi háznál a villanyóra szekrény gyulladt ki. A veszprémi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a lángokat a tulajdonos eloltotta, az egység hőkamerával átvizsgálta a helyszínt, további izzást nem tapasztalt. Személyi sérülés nem történt. 

Összeütközött egy rakomány nélküli kamion és egy személyautó a 8-as főút veszprémi elkerülőjén, az állatkerti bejáró és a csatárhegyi kereszteződés között. A város hivatásos tűzoltói a társhatóságokkal közösen dolgoztak a helyszínen. A személyautóban négyen utaztak, mindenki megsérült, őket kórházba szállították, a kamion vezetőjének nem esett baja. Az egység áramtalanított, majd a kerekeire állította az ütközést követően felborult személyautót. (Fotók: Veszprémi HTP)

A veszprémi Kistó utcában a száraz fű gyulladt ki ötven négyzetméteren. A veszprémi hivatásos tűzoltók mellett a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonult a helyszínre. A tűzoltók két vízsugárral eloltották a lángokat, ami részben egy telephelyre is átterjedt. A KMSz helyszíni szemlét végzett.

Lesencetomaj Kossuth utcájában személyautó távközlő kábelt tartó oszlopot döntött ki. Tapolca önkormányzati tűzoltói vonultak a helyszínre, akik elvégezték a jármű áramtalanítását. Az autóban egy ember ült, nem sérült meg. 

Balatonkenese közelében lángra kapott a száraz fű, avar. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók oltották el a tíz négyzetméteres területet érintő tüzet. 

Kombájnba beszorult széna és a gép körül lévő tarló gyulladt meg Magyarpolány térségében. Az ajkai hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a kombájn vezetője porraloltóval megkezdte a beavatkozást, a tűzoltók vízsugárral számolták fel a káresetet. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét végzett. 

 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap