Kisebb balesetek, leszakadt faág

2021. szeptember 08. 15:46

Hétfő és kedd a műszaki mentések napja volt. Balatonalmádiban kerítésnek hajtott egy autó, Balatonfüreden öt jármű koccant össze, Pápasalamonban pedig megrepedt egy fa.

Kerítés lábazatának ütközött egy személyautó hétfőn Balatonalmádiban, a Somfa utcában. Balatonfűzfőről vonultak a hivatásos tűzoltók az esethez. Az egység kiérkezése előtt a helyszínen tartózkodók elvégezték az áramtalanítást, a tűzoltók segítséget nyújtottak az összetört jármű autómentőre emelésében. Az autó vezetőjét a mentők kórházba szállították.

Pápasalamonban az óvoda udvarán megrepedtek egy termetes fa ágai, a lógó száraz ágak veszélyeztették az alatta lévő játékokon játszó gyerekeket. A pápai hivatásos tűzoltók szalaggal elzárták az érintett területet.

Öt személyautó csúszott egymásba Balatonfüreden, a Tamási Áron utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók egy járművet áramtalanítottak és felitatták az úttestre folyt olajat. Személyi sérülés az eset során nem történt. 

Kedden munkavégzés közben elvágtak egy gázvezetéket. A pétfürdői hivatásos tűzoltók mellett a katasztrófavédelmi mobil labor vonult a helyszínre. A tűzoltók biztosították a helyszínt, a mobil labor pedig méréseket végzett a gázszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. 

A farkasgyepűi Jókai Mór utcában épület irányába dőlt egy fa és a gyalogosforgalmat is akadályozta. A pápai hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be és szüntették meg a veszélyt. 

Százötven négyzetméteren égett a száraz fű Hajmáskéren, a Tábori úton. A Pétfürdőről vonuló hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal végezték az oltást. 

Árokba csúszott egy személygépkocsi Balatonakarattyán, az Aligai utcában. A vezetője kiszállt, nem sérült meg. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók a rendőrségi helyszínelést követően kivontatták a járművet. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap