Halálos motorbaleset Csesznek közelében

2021. szeptember 13. 14:02

Három nap alatt tizenkét balesetnél végeztek műszaki mentést a tűzoltók Veszprém megyében. Egyik eset tragédiával végződött.

Egy teherautó miatt letért az útról, majd villanyoszlopnak ütközött egy menetrend szerint közlekedő autóbusz Marcaltőnél, az Egyházaskesző felé vezető úton pénteken. A buszban csak a sofőr utazott. A műszaki mentést a pápai hivatásos tűzoltók végezték, akik biztosították a helyszínt a rendőrségi helyszínelés ideje alatt. Az eset során személyi sérülés nem történt. (Fotó: Pápa HTP)

Szalmabála égett Somlóvásárhelyen. Az ajkai hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a helyi önkéntes tűzoltók és a tulajdonos a tüzet eloltotta. Személyi sérülés nem történt, a tűz nem terjedt át semmire. 

Egy hektárnyi területen égett a száraz fű Kertán, a Dózsa György utcában. Pápáról a hivatásos tűzoltók egy gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval vonultak az esethez. Az egységek két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. 

A vasúti sínekre hajtott, és összeütközött egy vonattal egy robogó Balatonederics határában, a 71-es főúton. Műszaki mentés céljából a badacsonytomaji hivatásos tűzoltókat riasztották a baleset helyszínére. A 71-es főút érintett szakaszán, rendőri irányítás mellett, félpályán haladt a forgalom a mentés idején. A vonaton nem sérült meg senki, a motoron két ember ült, egyiküket mentő, másikukat mentőhelikopter szállította kórházba.  (Fotó: Badacsonytomaj HTP)

Személyautó és motorkerékpár karambolozott a 77-es főúton, Nagyvázsony közelében, az úrkúti elágazásnál. Mindkét jármű az árokban állt meg, nem akadályozták a forgalmat. A műszaki mentést végző veszprémi hivatásos tűzoltók áramtalanították azokat. A motorkerékpár vezetőjét kórházba szállították, a gépkocsi sofőrjének, aki egyedül ült az autóban, nem esett baja.

Hajmáskéren, a Tábori úton háromszáz négyzetméteren kapott lángra a száraz fű. Pétfürdő hivatásos tűzoltói vízsugár és kéziszerszámok segítségével végezték az oltást.

Összeütközött két személyautó Veszprém közelében, a 82-es főúton. A műszaki mentést végző veszprémi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. Félpályán lezárták az érintett útszakaszt, mert az ötven méter hosszan törmelékkel szennyezett volt a baleset következtében, ezt a tűzoltók letakarították. Az egyik autóban négyen utaztak, nem sérült meg senki, a másik autóban csak annak vezetője ült, őt a mentők kórházba szállították. 

Égett egy oszlopra szerelt műanyag szemetes és tartalma szombaton Veszprémben, a Jutasi úton. A megyeszékhely hivatásos egysége avatkozott be.

A várpalotai Fajdas dűlőben, egy gondozatlan területen száraz fű és szemét égett. A tűz átterjedt a szomszédos, elkerített területen lévő öt négyzetméteres tárolóra is. A pétfürdői hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt. 

Bevonulás közben észlelte a pétfürdői raj, hogy Ősi és Pétfürdő között árokba hajtott egy személygépkocsi. A benne ülő két ember nem sérült meg. A tűzoltók drótkötél segítségével kivontatták a bajba jutott autót az árokból, amely ezt követően folytatni tudta útját. 

Összeütközött két személygépkocsi a 8-as főút 95-ös kilométerénél, Borszörcsök térségében. Az esethez riasztott ajkai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és felitatták a kifolyt üzemanyagot. A balesetben senki sem sérült meg.

Letért az úttestről, az árokba hajtott és ott az oldalára borult egy személyautó a 77-es főút 34-es kilométerénél, a hegyesdi elágazó közelében. A balesethez a tapolcai önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a járművet és a helyszínelést követően kerekeire állították az autót. A mentők a kocsiban utazó négy ember közül kettőt kórházba szállítottak. 

A lesencefalui Kossuth utcában egy családi ház kertjének végében negyven négyzetméteren égett a száraz fű, mely a közeli erdő felé terjedt. Tapolca önkormányzati tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a lángokat. 

Összeütközött egy kisteherautó és egy személyautó a 8-as főút 92-es kilométerénél, Devecser térségében. A helyszínre az ajkai hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a járműveket és levontatták az úttestről, ezzel megszüntették a forgalmi akadályt. A tűzoltók kiérkezése előtt a mentők egy embert szállítottak kórházba.

Teljesen kiégett egy elhagyott, fejtetőn lévő személyautó vasárnap Kolontáron, a sportpálya mellett. Ajkáról érkeztek a hivatásos tűzoltók a helyszínre, akik vízsugárral eloltották a lángokat. A kocsiban senki nem tartózkodott, személyi sérülés nem történt. 

Motorkerékpárossal ütközött össze egy személyautó a 71-es főút 27-es kilométerszelvényénél, Alsóörs és Balatonalmádi között. A motoron és az autóban is csak a vezetője utazott. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók áramtalanították a kétkerekű járművet, a helyszínelést követően megszüntették a forgalmi akadályt és letakarították az úttestre folyt olajat. Az autó sofőrje nem sérült meg az eset során, a motorkerékpár vezetőjét a mentők kórházba szállították. (Fotók: Balatonfűzfő HTP)

Személyautó és motorkerékpár ütközött a 7304-es úton, Balatonszőlős közelében, a motor az út melletti bokros területre csapódott. Vezetőjét a mentők kórházba szállították, az autóban ülő két ember nem sérült meg. A balatonfüredi önkormányzati tűzoltók mindkét járművet áramtalanították és a motort visszaemelték az úttestre.

Műszaki hiba miatt füstölt egy személyautó motortere a 82-es főúton, a cseszneki szerpentinen lévő autós pihenőben. A zirci önkormányzati és a bakonyoszlopi önkéntes tűzoltók áramtalanították és vízsugárral hűtötték vissza a járművet, amelyet a tulajdonos porraloltó segítségével a tűzoltók kiérkezéséig eloltott. Az eset során nem sérült meg senki.  (Fotók: Zirci ÖTP)

Fejtetőre borult egy személygépkocsi a 834-es úton, Mersevát közelében. Ketten utaztak benne, kiszálltak, de megsérültek a balesetben, a mentők kórházba szállították őket. A pápai hivatásos és a celldömölki önkormányzati tűzoltók előbb kerekeire fordították az autót, ezt követően végezték el az áramtalanítását és biztonságos helyre vontatták. 

Kicsúszott az útról és fának csapódott egy motorkerékpáros a 82-es főút 29-es kilométerszelvényénél, Csesznek térségében. A zirci önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet és a rendőrségi helyszínelést követően visszaemelték az úttestre. A motor vezetője a helyszínen életét vesztette.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap