Tűz volt egy szaunában

2021. október 12. 10:57

Kisebb baleset és egy szaunatűz volt szombaton, macskát mentettek vasárnap.

Hajmáskéren, az Ipar úton összehordott hulladék gyulladt meg szombaton. A pétfürdői hivatásos tűzoltók vonultak az esethez. A megyeszékhelyen, a Rigó utcában egy személygépkocsi égett teljes terjedelmében. A veszprémi hivatásos tűzoltók végezték az oltást. Egyik eset sem járt személyi sérüléssel. 

Tűz volt egy panzió tizenkét négyzetméteres szaunájában Badacsonytomajon, az Arborétum úton. A badacsonytomaji hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az ott tartózkodók kezdték oltani a tüzet, amely a helyiség lambériás oldalfalát érintette. A tűzoltók megbontották az oldalfalat, hogy megszüntessék az izzást, parázslást. A tűz az ingatlan többi helyiségére nem terjedt át. 

A 8-as főút felújítás alatt álló városlődi szakaszán előbb összehordott aszfalt törmeléknek, majd a felüljáró hídzsalujának hajtott és azon fennakadt egy személygépkocsi. Az ajkai hivatásos tűzoltók az autómentő munkatársának segítettek a jármű úttestre vontatásában, majd a közútkezelő szakembereivel együtt letakarították a szétszóródott törmeléket. Az autóban csak a vezetője tartózkodott, aki nem sérült meg.

Vasárnap riasztották a sümegi önkormányzati tűzoltókat a helyi Fenyő utcába, ahol egy járda alatti esővíz-elvezetőbe szorult egy macska. A heves esőzés miatt az állat elpusztult volna, ezért az egység kéziszerszámokkal kiszabadította.

 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap