A szén-monoxid-érzékelő mentett életet

2022. január 12. 12:57

Hétfőn hajnalban a csúszós úton szenvedett balesetet egy személyautó, kedden a szén-monoxid-jelző készülék figyelmeztetett egy családot Szentgálon az őket fenyegető veszélyre.

Árokba csúszott és ott felborult egy személyautó a 8-as főúton, Várpalota térségében hétfő hajnalban. A pétfürdői hivatásos tűzoltók vonultak az esethez, akik kerekeire fordították a járművet, majd elvégezték az áramtalanítást. A kocsiban öten utaztak, két embert a mentők kórházba szállítottak. 

Elakadt egy kisteherautó Csopakon, a Pacsirta utcában. A balatonfüredi önkormányzati tűzoltók szüntették meg a forgalmi akadályt azzal, hogy kivontatták a járművet. Személyi sérülés nem történt. 

Gázszagot éreztek egy balatonalmádi háznál a Rövid utcában kedden. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók megállapították, hogy a falra szerelt kazán csatlakozása kilazult, ez okozta a problémát. Senki sem sérült meg az eset során. 

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő Szentgálon, egy Fő utcai családi házban. A lakók elhagyták az épületet. A veszprémi hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonult a helyszínre. Az egységek mérései igazolták a gyilkos gáz jelenlétét a gáztűzhely közelében, ezért felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy vizsgáltassa felül a berendezést, addig ne használja. Az eset során senki sem sérült meg.

Kigyulladt a kéményben lerakódott korom Berhidán, egy Péti utcai családi háznál. A pétfürdői hivatásos tűzoltók eltávolították a kéményből az izzó részeket, valamint felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy hívjon kéményseprőt, addig ne használja a kéményt. A házat elektromos készülékkel tudják fűteni lakói, ezért lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.  

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap