Halálos motorbaleset kedden

2022. június 23. 14:21

Kedden és szerdán is a 8-as főúton történt balesetekhez vonultak a tűzoltók. Kedden egy motoros életét már nem tudták megmenteni.

Szerszámtárolóban keletkezett tűz Örvényesen, a Búzavirág utcában kedden hajnalban. A balatonfüredi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal végezték az oltást, a szomszédos tárolóból egy gázpalackot is kivittek. Személyi sérülés nem történt, a tűz nem terjedt át semmire. 

Zánka külterületén egy fa dőlt az útra, Révfülöpön, a Badacsonyi úton egy lehasadt faág akadályozta a gyalogosforgalmat. Badacsonytomajról a hivatásos tűzoltók vonultak mindkét esethez, Zánkán a köveskáli önkéntesek segítették munkájukat.  

Elcsúszott a járművével egy motoros kedden a 8-as főút Székesfehérvár felé vezető oldalán, Pétfürdő közelében. A balesethez a pétfürdői hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet. A motor vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az életet már nem tudták megmenteni, a helyszínen meghalt.

Meglazult a vakolat egy társasház homlokzatán az ajkai Ifjúság utcában. A helyi hivatásos tűzoltók eltávolították a balesetveszélyes, laza részeket. 

Tűzhelyen felejtette az ételt a lakó egy Munkácsy utcai lakásban a megyeszékhelyen. A veszprémi hivatásos tűzoltók a füsttel telített lakást átszellőztették. Személyi sérülés nem történt, tűz nem keletkezett. 

Árokba borult egy személygépkocsi a 8-as főúton, Herend külterületi szakaszán szerda hajnalban. A személygépkocsiban egy ember utazott, őt a veszprémi hivatásos és herendi önkéntes tűzoltók feszítővágó alkalmazásával szabadítottak ki roncsból. A mentők kórházba szállították.  (Fotók: Veszprém HTP)

Izzott a por egy szemcseszóró gép elszívó berendezésében egy ajkai gyárban. A helyi hivatásos tűzoltók porraloltóval szüntették meg az izzást, majd a gép oldalsó burkolatát megbontották és kiürítették azt. 

Összeütközött három személyautó a 8-as főút 92-es kilométerénél, Devecser térségében. Az egyik gépkocsiba két ember beszorult, őket az ajkai hivatásos és a devecseri önkéntes tűzoltók szabadították ki. A balesetben négyen sérültek meg, a mentők kórházba szállították őket. 

Növényi hulladékot égettek a veszprémi Fenyves utcában. A helyi hivatásos tűzoltók a tulajdonossal közösen kéziszerszámok segítségével eloltották a tüzet. Az egység felhívta a figyelmet arra, hogy önkormányzati rendelet nem teszi lehetővé az égetést a településen. 

Tizenöt négyzetméteren gyulladt meg az avar a pápai Hegyalja utcában. A helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be. 

Lesodródott az útról, árokba hajtott és felborult gépkocsijával egy autós tegnap a 8-as főúton Herendnél. A szerencsétlenül járt sofőrt a veszprémi hivatásos tűzoltók szabadították ki az összetört járműből, majd átadták őt a mentőszolgálat munkatársainak. A műszaki mentést a herendi önkéntes tűzoltók is segítették.

Erkély mennyezete rongálódott meg az ajkai Ifjúság utcában. A város hivatásos egysége távolította el a veszélyes részeket. 

Erdő aljnövényzete égett kétszáz négyzetméteren a Pápa külterületén lévő Pálháza pusztán. A pápai hivatásos tűzoltók három oldalról vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el. 

 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap