Lángolt egy lakás Hajmáskéren

2022. augusztus 04. 14:27

Az ötszintes épület egyik második emeleti lakásának nappalijában keletkezett tűz tegnap kora délután. Megsérült egy ember.

Állt a víz egy ajkai ingatlan pincéjében az Újélet utcában, melyet a helyi hivatásos tűzoltók szivattyúval távolítottak el. 

Lángra kapott a száraz fű és körülötte használati tárgyak az ábrahámhegyi Klastrom utcában. A badacsonytomaji hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tüzet egy ábrahámhegyi önkéntes tűzoltó eloltotta. Személyi sérülés nem történt. 

Tűz volt egy ötszintes társasház egyik második emeleti lakásában Hajmáskéren, a Jókai Mór lakótelepen. A tűz a nappaliban keletkezett és onnan terjedt tovább a lakásban. A pétfürdői, a veszprémi és a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók oltás közben több gázpalackot is kivittek az ingatlanból. Az egységek hat gépjárművel összesen huszonegyen végezték a mentést és az oltást. A füsttel telítődött felső szintekről magasból mentő segítségével menekítettek ki több embert. A beavatkozást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Az épületet huszonkét ember hagyta el, közülük öt lakót önkormányzati lakásban helyeztek el, a többiek nem sokkal este hét óra után visszatérhettek otthonaikba. Nyolc embert szállítottak kórházba megfigyelésre. Egy ember könnyű égési sérüléseket szenvedett. (Fotók: Csondor Henrietta tű. hdgy. és Pétfürdő HTP)

Összehordott növényi hulladék tüzéhez riasztották az ajkai hivatásos tűzoltókat a város Hazafi utcájába. Az egység egy vízsugárral oltotta el a lángokat. 

Kigyulladt egy meghibásodott vízmelegítő egy veszprémi cég telephelyén. A második emeleti mosdóban lévő készüléket az automatikus oltóberendezés a veszprémi és balatonfűzfői hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt eloltotta. A tűz nem terjedt át semmire. A tűz az üzemben a termelést nem érintette, kiürítésre nem volt szükség. 

 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap