Rengeteg baleset történt vasárnap

2022. szeptember 19. 14:11

Több komoly, tűzoltói beavatkozást igénylő baleset is történt a megyében szeptember tizennyolcadikán.

Fának csapódott egy gépkocsi a Berhidát és Pétfürdőt összekötő út 18-as kilométerszelvényénél. A baleset következtében a jármű kettészakadt, a két utast a mentők kórházba szállították, egyikük később belehalt sérüléseibe. A pétfürdői hivatásos tűzoltók vonultak műszaki mentés céljából a helyszínre. (Fotók: Pétfürdő HTP)

Három személyautó ütközött a 83-as főút 85-ös kilométerénél, Pápa közelében. A város hivatásos tűzoltói végezték a műszaki mentést. A három autóban összesen hatan utaztak, senki sem sérült meg. 

Két személygépkocsi ütközött a 77-es főúton, Nemesvámos térségében. Veszprémből vonultak a hivatásos tűzoltók az esethez. A két kocsiban összesen hárman utaztak, a mentők kórházba szállították őket. 

Úttestre dőlt egy fa, akadályozta a forgalmat és egy közlekedési táblát is kidöntött Bakonybél külterületén. A zirci önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt egy közelben lakó megkezdte a fa feldarabolását, melyet az egység motoros láncfűrésszel folytatott.

Teljes terjedelmében égett egy személyautó a 84-es főút 34-es kilométerénél, Rigács közelében. A sümegi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat. A tűzhöz riasztották a kamondi önkéntes tűzoltókat is. Az autóban csak a vezetője tartózkodott, ki tudott szállni, nem sérült meg. 

Felforrt egy kazán vize a vilonyai Petőfi utca egyik családi házában és a nagy nyomás a fűtéscsövet szétfeszítette. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók eltávolították a kazánból az éghető anyagokat, majd a berendezés visszahűlését követően felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy a fűtőberendezést vizsgáltassa felül. Személyi sérülés nem történt. 

Egy ötven négyzetméteres melléképület tetőszerkezete égett Ukkon, a Kossuth utcában. Az ajkai hivatásos és a sümegi önkormányzati tűzoltók két vízsugárral eloltották a lángokat. Az egységek az utómunkálatok során a lakóépület tetőszerkezetét megbontották, ide a tűz nem terjedt át. Személyi sérülés nem történt. 

 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap