Egész nap akadt dolga a tűzoltóknak a megyében

2022. november 22. 15:13

Műszaki mentéseknél és tűzeseteknél is be kellett avatkozni tegnap.

Meglazult a vakolat egy veszprémi általános iskola homlokzatán. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói kihúzós létráról távolították el a veszélyes részeket. 

Elakadt egy kamion Balatonfűzfőn, egy gyár területén, üzemi úton és ott forgalmi akadályt képezett. A város hivatásos tűzoltói visszavontatták az útra a járművet.  

Keresztbe fordult és egy sávelválasztó betontömbnek csapódott, azt el is mozdította egy teherautó a 8-as főút 68-as kilométerénél, Herend térségében. A veszprémi hivatásos és a herendi önkéntes tűzoltók áramtalanítottak és biztosították a helyszínt a rendőrségi helyszínelés ideje alatt. A járműben ketten utaztak, egyikük megsérült, kórházba szállították. 

A kazán mellett elhelyezett tűzifa kapott lángra egy tizenkét négyzetméteres pincében Csetényben, egy Ady Endre utcai háznál. A zirci önkormányzati tűzoltók a lángokat egy vízsugárral eloltották. Az egység kiérkezése előtt a lakók egy gázpalackot kivittek az épületből, az nem forrósodott fel. Személyi sérülés nem történt. A lakót átmenetileg rokonoknál helyezték el. 

Égett egy személyautó utastere és műszerfala az ajkai Szabadság utcában, egy parkolóban. A helyi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a helyszínen tartózkodók porral oltóval megkezdték az oltást és távolabb tolták a járművet a többi parkoló autótól. Személyi sérülés nem történt.  

Kigyulladt az akkumulátortöltő egy zirci családi ház pinceszintjén lévő garázsában, az Árpád utcában. A helyiség füsttel telítődött. A zirci önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat, és nagy teljesítményű ventilátorral átszellőztették a helyiséget. A garázsból egy személyautóval kijártak, azt a tűz nem érintette, személyi sérülés nem történt. 

 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap