Több mint hét órán át oltottak Ajkán

2022. november 24. 12:40

Harminckét tűzoltó vonult kilenc járművel Ajkára, ahol kigyulladt egy épületkomplexum tegnap hajnalban. Az oltás több mint hét órán át tartott, a munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Tűz ütött ki egy háromszáz négyzetméteres épületkomplexumban Ajkán, a Széchenyi utcában. A két lakást, négy garázst, egy konyhát, egy nyomdát és egy fitnesztermet magában foglaló épületben szerda reggel csaptak fel a lángok. Két garázs maradt érintetlen. A tűz következtében több helyen beomlott a tető. Az esethez az ajkai, a veszprémi és a pápai hivatásos tűzoltók vonultak, összesen több mint harminc tűzoltó a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett több oldalról, összesen tizenegy vízsugárral oltotta el a lángokat, majd ventilátorokkal átszellőztették az épületet. Az egységek egy gázpalackot is kivittek az épületből. Oltás közben több helyen megbontották a tetőt, hogy a lángok terjedését meggátolják. A több mint hét órán keresztül tartó munkálatokat nehezítette, hogy az épület zsindelyes fedésű volt. Személyi sérülés nem történt, de a két lakórész lakhatatlanná vált, az ott élőket az önkormányzat helyezte el. A tűz okát a katasztrófavédelem vizsgálja. (Fotók: Csondor Henrietta tűzoltó hadnagy)

A 71-es útra dőlt egy fa és teljesen elzárta a forgalmat Badacsonytomaj és Badacsony között. A badacsonytomaji hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel feldarabolták és kézi erővel eltávolították a növényt az útról. 

Lehúzódott egy megkülönböztető fény- és hangjelzést használó jármű elől, és a laza útpadkán megsüllyedt egy teherautó a 8-as főút 48-as kilométerénél, Veszprém térségében. A veszprémi hivatásos tűzoltók a daruszer segítségével visszavontatták az útra a sódert szállító járművet, amely ezt követően folytatni tudta az útját.

Felújítási munkák során megsértettek egy gázcsövet a veszprémi Vár utcában. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltókat riasztották az esethez. A katasztrófavédelem kritikusinfrastruktúra-védelmi bevetési egysége is a helyszínre vonult. Az egységek méréseket végeztek és kiszellőztették az épületet, ezt követően a helyszínt átadták a gázszolgáltató szakembereinek. 

Árokba csúszott egy személygépkocsi Zirc és Borzavár között. Az autóban egy ember utazott, aki nem sérült meg, ki tudott szállni a járműből. A műszaki mentést végző zirci önkormányzati tűzoltók drótkötél segítségével vontatták ki a járművet, amely ezt követően folytatni tudta útját. 

Füstölt egy elektromos kötődoboz a balatonfüredi Kéki utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók átszellőztették az érintett lakást és felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy hívjon szakembert az ingatlan elektromos hálózatának javítására.  

 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap