Átvették a megítélt támogatásokat a tűzoltóságok

2022. december 28. 14:39

December huszonnyolcadikán vették át a 2022-ben pályázatot benyújtott Veszprém megyei önkormányzati tűzoltóságok és önkéntes tűzoltó egyesületek a központi költségvetésből elnyert támogatást. Ennek egy része pénzbeli, más része természetbeni támogatás. Előbbit november végéig elutalták a tűzoltóságoknak, a felszereléseket, eszközöket a mai napon kapták meg a megye három kirendeltségén.

Az önkormányzati és önkéntes tűzoltóságok a pályázaton EDR-rádiókat, védőeszközöket, légzőkészülékhez tartalék álarcot, tartalék kompozit palackot, benzinmotoros zagyszivattyút, búvárszivattyút, mászóövet, bevetési védőruhát, védőcsizmát, védőkesztyűt, védősisakot, illetve tűzoltó-technikai eszközöket, kéziszerszámokat, porral oltót, habbal oltót, kapacsot, csáklyát, mentőkötelet, csapszegvágót, forgalomirányító lámpát, elsősegély-felszerelést nyertek el. 

A pályázatokat még tavasszal írták ki az önkormányzati tűzoltóságok és az önkéntes tűzoltó egyesületek részére. Előbbiek esetében a rendelkezésre álló 225 millió forintos keretre az ország összes önkormányzati tűzoltósága pályázatot nyújtott be. Az önkéntesek támogatására rendelkezésre álló forrásra hatszáznégy egyesülettől érkezett pályázat. Veszprém megye szervezeteinek és önkormányzati tűzoltóságainak összesen több mint 15 millió forint pénzbeni, közel 8 millió forint természetbeni támogatást ítéltek oda. 

A Veszprém megyéből pályázott húsz önkéntes szervezet és három ─ sümegi, zirci és balatonfüredi ─ önkormányzati tűzoltóság természetbeni támogatásával még tovább erősödött megye gyors reagáló és beavatkozó képessége.

Fotók: Csondor Henrietta tűzoltó hadnagy

 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap