Viszonylag csendes volt az újévkezdés a tűzoltóknál

2023. január 02. 13:19

Két kisebb tűzesetnél és három műszaki mentésnél avatkoztak be a tűzoltók január elsején.

Petárdamaradványok izzottak a sümegi Fehérkő utcában hétfő hajnalban. A helyi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral oltották el. 

Villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi a berhidai Arany János utcában. A vezetője megsérült. A műszaki mentést és a forgalmi akadály megszüntetést a pétfürdői hivatásos tűzoltók végezték. 

Meggyulladt a lerakódott korom a gecsei Kossuth Lajos utcában, egy vegyes tüzelésű kazán égéstermékét elvezető kéményben. A pápai hivatásos tűzoltók megszüntették az izzást, és felhívták a tulajdonos figyelmét arra, hogy hívjon kéményseprőt, addig más módon fűtse az ingatlant. 

Szalagkorlátnak ütközött személyautó műszaki mentését végezték a veszprémi hivatásos tűzoltók a 8-as főúton, a Veszprém és litéri leágazó közötti szakaszon. Az autóban nem tartózkodott senki. 

Reakcióba lépett egy tartályban az oldószer és a ragasztó egy tapolcai üzemben, emiatt az anyag melegedni kezdett. A helyi önkormányzati egység mellett a badacsonytomaji, az ajkai és a keszthelyi hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre. A tartály saját hűtőrendszere és az automatikus oltórendszer nem működött, az egységek ventilátorral hűtötték a tartályt. Az épületet négy ember hagyta el, a munkálatokat követően visszatérhettek az épületbe. Személyi sérülés nem történt, az anyag nem jutott ki a tartályból. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap