Huszonhatszor vonultak az erős szél miatti káresethez

2023. január 11. 14:27

Az erős szél sok fát megtépázott Veszprém vármegyében, ezek egy része utak forgalmát akadályozta, épületekre jelentett veszélyt.

Tegnap huszonhat esetben vonultak az erős szél okozta károk miatt a tűzoltók Veszprém vármegyében. Hajnaltól délután négy óráig szinte csak ezzel kapcsolatos bejelentések érkeztek. Huszonöt esetben útra, épületre, vagy villanyvezetékre dőlt fát kellett kivágni és feldarabolni, egy esetben magasban lógó tárgyat kellett eltávolítani. A legtöbb káreset Zirc, illetve Sümeg térségében történt. Úrkúton egy kémény takarólemeze lazult meg, Veszprémben, a Rózsa utcában személyautóra, Szigligeten a strand bejárata mellett pedig épületre dőlt egy-egy termetes növény. A hivatásos és önkormányzati egységek mellett az önkéntesek is részt vettek a kárfelszámolásban. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. (Fotók: Badacsonytomaj HTP)

Visszaáramlott a füst a lakótérbe Balatonalmádiban, illetve Tapolcán is. Előbbi településen a balatonfűzfői hivatásos, utóbbin a helyi önkormányzati egység avatkozott be. Lakosságvédelmi intézkedés egyik esetben sem történt, de a tűzoltók felhívták a tulajdonosok figyelmét arra, hogy vizsgáltassák át a kéményt és a fűtésrendszert, addig más módon fűtsék az ingatlanokat. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

Több helyiség égett tegnap egy devecseri, Sümegi úti családi házban. Az esethez az ajkai hivatásos és a devecseri önkéntes tűzoltókat riasztották. Az egységek három vízsugárral oltották el a lángokat. Az utómunkálatok során megbontották a tetőt. A beavatkozás ideje alatt az érintett utcában átmenetileg áramszünet volt. Személyi sérülés nem történt, de a ház lakhatatlanná vált, az ott élő embernek az önkormányzat biztosított szállást. A katasztrófavédelem vizsgálja az esetet. (Fotók: KMSZ és Ajka HTP)

Lesodródott az útról és az árokban felborult egy személyautó a 710-es főúton, Papkeszi külterületén. A járműben utazók közül egy ember sérült meg, őt a mentők kórházba szállították.  A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést. 

 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap