Csütörtök a műszaki mentések napja volt

2023. január 13. 12:50

Négy esetben végeztek tegnap műszaki mentést a vármegye tűzoltói.

Balatonalmádiban, a Teleki Blanka utcában kicsúszott a falból egy kályha füstelvezető csöve, a füst a lakótérbe áramlott. A balatonfűzfői hivatásos egység kiérkezése előtt a tulajdonos megkezdte a szellőztetést. A tűzoltók visszahelyezték a csövet a helyére és felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy hívjon szakembert. Személyi sérülés nem történt. 

Két személygépkocsi szenvedett balesetet az ajkai Fő utcában. A helyi hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést. A kocsikban egy-egy ember tartózkodott, megsérültek, egyiküket a mentők kórházba szállították. 

Egy jurtában élő embert szállítottak a mentők szén-monoxid-mérgezés tüneteivel kórházba Hegyesdről. A tapolcai önkormányzati tűzoltók méréseket végeztek az építményben, méréseik nem igazolták a gyilkos gáz jelenlétét, a fatüzelésű kályhánál sem találtak rendellenességet. Tűz, füst, vagy erre utaló jel kiérkezésükkor nem volt.  

Harminc centiméter magasan állt a víz egy családi ház pincéjében a pápai Kuruc utcában, melyet a helyi hivatásos egység távolított el szivattyú segítségével. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap