Vasárnapi káresetek

2023. március 13. 13:37

A szombati erős szél még vasárnap is adott feladatot a tűzoltóknak. Emellett kisebb tüzekhez és balesethez is vonultak.

Csőtörés miatt nagy mennyiségű víz gyűlt fel egy berhidai ház vízóraaknájában, a Lakath János utcában. A víz a ház pincéjét veszélyeztette. A pétfürdői hivatásos tűzoltók szivattyúval távolították el a vizet, és megszüntették a szivárgást. 

Összeütközött két autó tegnap Veszprém határában, a 8-as és a 77-es főút csomópontjában, a tapolcai elágazónál. A város hivatásos tűzoltói vonultak ki a balesethez, amely akadályozta a forgalmat. A két kocsiban hárman ültek, nem sérültek meg.

Elhagyott, működésképtelen teherautó égett teljes terjedelmében Veszprém Gyulafirátót városrészében, a Zirci utca közelében. A lángok átterjedtek a jármű közelében lévő szemétre és füves, bokros területre. A száz négyzetméteres kiterjedésű tüzet a veszprémi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el. Személyi sérülés nem történt. 

Szemetet égettek a nyirádi Dózsa György utcában. A helyi önkéntesek mellett az ajkai hivatásos egység vonult a helyszínre. Az egységek felhívták a tulajdonos figyelmét az égetés szabályaira ezt követően a tüzet az égetést végző eloltotta. Személyi sérülés nem történt.

Nyaralóra dőlt egy nagyméretű fa a balatonakarattyai Árpád utcában. A balatonfüredi hivatásos tűzoltók a siófoki magasból mentő szer kosarából motoros láncfűrésszel darabolták fel a növényt. 

A veszprémi vámosi úti temetőben sírokra dőlt egy fa, melyet a helyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével daraboltak fel.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap