Túlsúlyban voltak a műszaki mentések tegnap

2023. május 18. 13:30

Egyetlen tűzesetnél avatkoztak be szerdán a tűzoltók. Az esős, viharos időjárás miatt kellett műszaki mentéseket végezni.

Megdőlt, kidőlt fákhoz vonultak a tűzoltók a vármegye több pontján tegnap. Bakonybél külterületén, a badacsonytomaji Ibos utcában, Mihályfa közelében, Monostorapáti, illetve Salföld külterületén, Pápa térségében és a szigligeti bekötőúton is fák dőltek az útra, valamennyi növény a forgalmat veszélyeztette.  A zirci, sümegi és tapolcai önkormányzati egységek mellett a badacsonytomaji és pápai hivatásos egységek végezték a kárfelszámolást az egyes helyszíneken. Az egységek kézi erő mellett motoros láncfűrészt is használtak a beavatkozások során. Személyi sérülés nem történt esetnél sem. 

Balatonfüreden két helyszínen is nagy mennyiségű csapadékvíz gyűlt össze. Mind a Castricum téri gyalogos aluljáróban, mind a város Zrínyi utcájában a balatonfüredi önkormányzati tűzoltók végezték a vízeltávolítást.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő Balatonfüreden, egy Árokszőlő úti háznál. A helyi önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt az ingatlan tulajdonosa kiszellőztetett. Az egység rekonstruálta a helyzetet, a gázkazán bekapcsolásakor jelzett is a készülékük. A házban volt egyéb fűtési lehetőség, ezért lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor. Személyi sérülés nem történt.

Lapostetőt bontott meg a szél a pápai Mező utcában. A helyi hivatásos tűzoltók a magasból lógó, veszélyes deszkákat eltávolították. Személyi sérülés nem történt. 

Szőlővenyigét égettek Aszófő külterületén. A balatonfüredi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a kis kiterjedésű tüzet. 

 

 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap