Alkotói pályázat területi díjátadó

2023. május 26. 09:36

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság (OTB) alkotói pályázatának területi legjobbjai Veszprémben vehették át díjukat az igazgatótól.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság idén immár tizedik alkalommal hirdette meg alkotói pályázatát az iskolások körében. A fókuszban a füstérzékelő életmentő szerepe állt, a diákok három korcsoportban pályázhattak, szabadkézi rajzot, egyéb kézműves alkotást küldhettek be, de akár filmet is forgathattak.

A pályázat célja volt, hogy gyerekek kreatív alkotásokon keresztül hívják fel a figyelmet a füstérzékelő fontosságára. A bírálat legfőbb szempontja az volt, hogy a kiírás tematikája, azaz a füstérzékelő szerepe mennyire hangsúlyos a rajzokon és egyéb alkotásokon, mindemellett a befektetett munkát, az egyéni látásmódot és a kreativitást értékelték.

dr. Csillag István tűzoltó ezredes, igazgató köszöntötte a díjátadóra érkezett helyezetteket és kísérőiket. Örömét fejezte ki, hogy ilyen nagy az alkotási kedv a Veszprém vármegyei gyermekeben és, hogy ilyen nagyszámában küldtek be remekműveket az alkotók. 

A pályázattal minden évben fontos cél, hogy a tudatos tűzmegelőzés a gyerekek közvetítésével is megvalósuljon, hiszen általuk, az ő sikerein keresztül is eljuthat a tűzvédelem fontossága a szülőkhöz, a tágabb családi körhöz, ismerősökhöz. 

A Veszprém vármegyei pályázat védnöke dr. Csillag István tűzoltó ezredes, vármegyei igazgató, a területi tűzmegelőzési bizottság elnöke volt. A vármegyei bírálóbizottság elnöke idén Herendi Gábor, a Veszprém Televízió ügyvezető-főszerkesztője volt.

 

Vármegyei díjazottak:

 

6-10 év

I. Bita Krisztina Boróka (Hriszto Botev Általános Iskola) 

II. Tóth Zara, Tóth Zoé, Földing Heidi (Radnóti Miklós Általános Iskola) 

III. Horváth Dóra (Hriszto Botev Általános Iskola) 

 

11-14 év

I. Kovács Levente (Ugodi Német Nemzetiségi Általános Iskola) 

II. Kállai Alex Gábor (Gógánfai Fekete István Általános Iskola) 

III. Sütő Lilla (Gógánfai Fekete István Általános Iskola)

 

 

Egyéb kézműves alkotás

 

6-10 év

I. Nádai Emma Zoé 

 

Idén a Veszprém Televízió különdíjat ajánlott föl, ezt Herendi Gábor ügyvezető adta át az egyéb kézműves alkotás kategória/egyéni, 6-10 éves korosztályú Nádai Emma Zoé részére.

 

Fotó: dr. Lóderer Éva tű. szds.

 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap