Műszaki mentések szerdán

2023. november 09. 14:12

Két veszélyessé vált fa adott feladatot a tűzoltóknak tegnap és két balesetnél avatkoztak be.

Fa dőlt az útra Bakonyszücs közelében. A pápai hivatásos tűzoltók a hatméteres növényt motoros láncfűrésszel darabolták fel, majd letakarították az úttestet. 

Árokba hajtott egy kisteherautó Nemeskeresztúron, az Árpád utcában. A jármű kidöntött egy vasúti jelzőtáblát is. A sümegi önkormányzati és a jánosházi önkéntes tűzoltók kiérkezéséig a kisteherautót kivontatták az árokból. Az egységek biztosították a helyszínt a rendőrség és a vasúttársaság munkatársainak helyszínre érkezéséig. Az eset során személyi sérülés nem történt. 

Több ág is lehasadt egy tizenöt méter magas fáról Külsővaton, a Kossuth utcában. A celldömölki önkormányzati tűzoltók a pápai létraszer kosarából távolították el a veszélyes ágakat. 

Letért az útról és fennakadt egy betonlépcsőn egy személyautó Úrkúton, a Május 1. téren. Az ajkai hivatásos tűzoltók a forgalmi akadályt úgy szüntették meg, hogy a járművet emelőpárna segítségével megemelték, majd drótkötél segítségével visszavontatták az útra. Személyi sérülés nem történt.

 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap