A hét első napjának beavatkozásai

2023. november 14. 09:10

A hétfő esti órákban három balesetnél is be kellett avatkozni a tűzoltóknak.

Égett egy konnektor Alsóörsön, a Füredi utcában, egy szállodában. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tüzet a helyszínen tartózkodók eloltották. A lángok étterjedtek a konnektor alatt lévő műanyag borítású eszközökre is. A tűzoltók hőkamerával átvizsgálták és eltávolították az épület szigetelését a kiégett konnektor körüli területen, további izzást nem tapasztaltak. Személyi sérülés nem történt.  

Lesodródott az útról és felborult egy személygépkocsi Nagyvázsonyban, a Rákóczi és a Bercsényi út kereszteződésében. A helyi önkéntesek elvégezték a jármű áramtalanítását a veszprémi hivatásos egység kiérkezéséig. Az egységek a veszprémi daruszer segítségével kiemelték az árokból az autót. A kocsiban az eset során csak annak vezetője ült, aki ki tudott szállni, de megsérült, a mentők kórházba szállították. 

Összeütközött két gépkocsi a Tótvázsony és Balatonszőlős közötti út 9-es kilométerszelvényénél. A tótvázsonyi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket, amelyekben csak a sofőrök utaztak. Mindkét gépkocsivezető megsérült, a mentők kórházba szállították őket. 

Fának ütközött, majd oldalára borult egy gépkocsi a Csetényt és Dudart összekötő út 11-es kilométerszelvényénél. A járműben csak a vezetője utazott, akit a zirci önkormányzati tűzoltók az ajtó kifeszítését követően segítettek ki a kocsiból, majd áramtalanították azt. A mentők a sérült sofőrt kórházba szállították. A tűzoltók a helyszínelést követően kerekeire állították a járművet. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap