Az újév első perceiben volt az első vonulás

2024. január 02. 12:06

Nem sokkal éjfél után már riasztása volt a tűzoltóknak az év első napján. Három szabad területen keletkezett tűz is feltételezhetően pirotechnikai eszközök miatt keletkezett.

Balatonakarattyán, a Kisfaludy sétány partoldalán körülbelül kétszáz négyzetméteren égett a száraz fű, bozótos terület. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók vonultak az esethez és egy vízsugárral oltották el a lángokat. A területen sok pirotechnikai eszköz maradványát találták meg a tűzoltók a munkálatok során. 

Tihanyban, a Kecskeköröm utcában bokor égett, hajnali fél egy után pár perccel. Maga a bejelentő jelezte, hogy az általuk fellőtt tűzijáték gyújtotta meg. A tüzet a balatonfüredi önkormányzati tűzoltók kiérkezéséig eloltották, az egység füstölést tapasztalt, melyet egy vízsugárral szüntetett meg. 

Egy pirotechnikai eszköz indítódoboza gyulladt meg Balatonfüreden, a Vasút utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral visszahűtötték, majd eloltották a tűzijáték maradványát. Személyi sérülés egyik eset során sem történt. 

A kéményben lerakódott korom gyulladt meg és izzott Bakonyszentkirályon, a Győzelem utcában. A zirci önkormányzati és a bakonyoszlopi önkéntesek vonultak az esethez. Az egységek a vegyes tüzelésű kazánban megszüntették a fűtést, kiszedték az éghető anyagot, megtisztították a kéményt. A munkálatok során átvizsgálták a padlást és a kémény felső részét is, a további izzásokat megszüntették. A ház egyéb módon fűthető maradt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. 

Meghibásodott egy családi ház konvektora, szikrák csaptak ki belőle és szivárgott a földgáz Öskün, az Ady Endre utcában. A lakó az épületet elhagyta, a szellőztetést megkezdte. A pétfürdői hivatásos tűzoltók méréseket végeztek, a helyiségben a földgáz magas koncentrációban volt jelen, szén-monoxid azonban nem volt kimutatható. A hibás készülék miatt a gázfűtést az épületben javításig nem használhatja a lakó, egyéb módon fűthető maradt az ingatlan, ezért otthonában maradhatott. 

 

 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap