A szerdai káresetek összefoglalója

2024. január 18. 13:55

Tűzoltási és műszaki mentési feladatai is voltak a tűzoltóknak tegnap.

Gázcsonkból kiáramló gáz égett Úrkúton, a Sport utcában, egy családi ház udvarán. A tűzben elégett egy szemeteskuka.  Az ajkai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral biztosították a helyszínt, míg a gázszolgáltató szakemberei elzárták a gázt. Személyi sérülés nem történt.

Családi ház kéményében keletkezett tűz Kemenesmagasiban, a Csalló közben. A tűz átterjedt a kémény melletti gerendára és a födém is izzott. A celldömölki önkormányzati és a pápai hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos a tüzet eloltotta. Az egységek kiérkezésekor csak izzás volt tapasztalható. A tűzoltók hőkamerával átvizsgálták az ingatlant, és a födém azon részét, melyet a tűz érintett, eltávolították. A ház ideiglenesen lakhatatlanná vált, ezért a három lakót átmenetileg rokonoknál helyezték el. 

Fa dőlt az útra Devecser és Nemeshany között. Az ajkai hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel darabolták fel a tíz méter magas növényt, majd megszüntették a forgalmi akadályt. 

Izzott a kéményben lerakódott korom Balatonfűzfőn, a Bozay utcában. A családi ház különálló kazánháza füsttel telítődött, a lakóingatlanba a füst nem szivárgott át. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók megtisztították a füstelvezetőt és átszellőztették a helyiséget. Az egység felhívta a tulajdonos figyelmét, hogy hívjon kéményseprőt és vizsgáltassa felül a kazánt, addig egyéb módon fűtse az ingatlant. A házban volt alternatív fűtési mód, a lakó otthonában maradhatott.

Kigyulladt egy személygépkocsi motortere Mihályfa közelében, a 7328-as úton. A sümegi önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos porral oltóval megfékezte a lángokat, a tűzoltók egy vízsugárral visszahűtötték a járművet. A tűz a motorteret érintette, az utastérre nem terjedtek át a lángok. Személyi sérülés nem történt. (Fotó: Sümeg ÖTP)

Hídpillérnek ütközött egy személygépkocsi Várpalotán, az Erőmű utcában. A kocsiban egy ember ült, aki megsérült, a mentők kórházba szállították. A pétfürdői hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet és megszüntették a forgalmi akadályt. 

 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap