Száznegyvenegy tűzoltó végzett – Heten erősítik a Veszprém vármegyei állományt

2024. február 02. 09:00

Fogadalmat tettek február elsején a frissen kiképzett tűzoltók és a tisztjelöltek. A tiszthelyettesek öthónapos képzése a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Katasztrófavédelmi Oktatási Központjában megtartott kibocsátó ünnepséggel zárult. Veszprém vármegye beavatkozó állománya hét fővel erősödött.

Mindig a fogadalomtétel a leghangsúlyosabb pillanata a tűzoltók kibocsátó ünnepségének, ezúttal a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ csarnoka visszhangozta a frissen kiképzett tűzoltók esküjét. 

Köszöntőjében dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, főigazgató úgy fogalmazott, hogy a katasztrófavédelemre nagyon összetett, a közbiztonság érdekében végzett munka hárul. Az altábornagy felhívta a frissen végzett tűzoltók figyelmét arra, hogy a képzéssel nem zárult le a tanulási folyamat, elvárása, és egyúttal a tűzoltók saját érdeke is az, hogy folyamatosan fejlesszék tudásukat, ismerkedjenek a legújabb technológiai lehetőségekkel, bővítsék szakmai tudásukat. A főigazgató beszédében kitért a családok szerepére, és megköszönte az oktatók munkáját is. 

Hallgatói válaszbeszédében Szabó Tamás tűzoltó őrmester (Veszprém VMKI) elmondta, hogy soraik között vannak olyanok, akik több generációs tűzoltómúlttal rendelkeznek, mások viszont a képzés során ismerkedtek meg a tűzoltói hivatással. Hozzátette, mostantól már nem a gyakorlatok biztonságában hajtják végre feladataikat, hanem éles helyzetben kell bizonyítaniuk. Ahogy fogalmazott: „olyan hivatást választottunk, amely próbára teszi elszántságunkat, kitartásunkat és fizikai erőnlétünket is.”

A főigazgató a tűzoltó szakképzésben nyújtott tanulmányi eredménye és közösségi munkája elismeréseként főigazgatói tárgyjutalomban részesítette Horváth János tűzoltó törzsőrmestert (Veszprém VMKI).

A rendezvényt a Szózat zárta.

Veszprém vármegye újonc tűzoltói február elsejei hatállyal álltak szolgálatba.

A Veszprémi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon Balta Bálint tűzoltó őrmester, Szabó Tamás tűzoltó őrmester, Takács Barnabás tűzoltó őrmester, Vajai József tűzoltó őrmester, Vajai Richárd tűzoltó őrmester kezdte meg a készenléti szolgálatot. 

Az Ajkai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományába került Horváth János tűzoltó törzsőrmester, Lábadi Norbert tűzoltó őrmester pedig a Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon kezdte meg beosztott tűzoltóként a szolgálatot.  

 

Fotó: Szőke Péter BM OKF és Csondor Henrietta tűzoltó főhadnagy

 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap