Nádas és melléképület is égett szerdán

2024. február 08. 13:30

Tűzoltási és műszaki mentési feladata is akadt a tűzoltóknak szerdán.

Berendezési tárgyak és barkácsgép égett Balatonfőkajáron, a Jókai utcában, egy családi ház melléképületében. A balatonfűzfői hivatásos és a polgárdi önkormányzati tűzoltók kiérkezéséig a lángok oltását a helyszínen tartózkodók megkezdték, az egységek egy vízsugárral visszahűtötték a tűz által érintett 15 négyzetméteres területet. Személyi sérülés nem történt. 

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy telepen álló roncsautó Pápán, az Akác soron. A helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat. Személyi sérülés nem történt. 

Növényi hulladékot égettek Ajkán, a Feketegyémánt utcában. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral eloltották a lángokat. Az egység felhívta a figyelmet a tűzgyújtás és égetés szabályaira. 

Közvilágítási oszlopnak ütközött egy kisteherautó Várpalotán, a Fehérvári út és a Hétvezér útja kereszteződésnél. A baleset következtében az oszlop kidőlt. A pétfürdői hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, leemelték az oszlopról és biztonságos helyre vontatták. Személyi sérülés nem történt. 

Ráfutásos balesetet szenvedett három gépkocsi Balatonalmádiban, a 7212-es út 8-as kilométerénél, a Sátorhegyi úton. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók két járművet áramtalanítottak, a harmadik áramtalanítása nem volt indokolt, mert nem sérült jelentős mértékben. Mindegyik autóban egy-egy ember ült, a mentők az egyik sofőrt kórházba szállították, két embernek nem esett baja.  

Kigyulladt a nádas és a fű Kolontáron, Lőrintepusztán. Mintegy három hektárnyi területet érintett a tűz. Az ajkai hivatásos tűzoltók vízsugarakkal és kéziszerszámokkal körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. A tűz lakóházakat veszélyeztetett, de nem terjedt át semmire. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap