Szerdai káreseti összefoglaló

2024. február 15. 09:37

Kerti hulladékégetés és balesetek miatt is vonultak a tűzoltók a vármegyében.

Elakadt a sártól fellazult talajon egy mentőautó Badacsonytomajon, a Szőlő úton. A helyi hivatásos tűzoltók kézi erővel kimozdították a járművet, majd segítettek a beteg mozgatásában. 

Szerdán összeütközött két személyautó Tótvázsonynál, a 77-es főúton. A veszprémi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és megszüntették a forgalmi akadályt. Az autókban egy-egy ember utazott, egyikük megsérült, a mentők kórházba szállították. 

Családi ház udvarán kerti hulladékot égett Balatonakarattyán, az Esze Tamás utcában. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók kiérkezésekor izzást tapasztaltak, melyet eloltottak. Felhívták a tulajdonos figyelmét az égetés szabályaira. 

Kerti hulladékot égettek Kertán, a Dózsa György utcában. A pápai hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal eloltották a lángokat és felhívták az égetést végző figyelmét a tűgyújtás és égetés szabályaira. 

Kéményben lerakódott korom izzott Kapolcson, egy Petőfi utcai családi háznál. A taliándörögdi önkéntesek segítették az ajkai hivatásos tűzoltók munkáját. Az egységek kiérkezésekor izzás nem volt. A kémény teljes magasságában elrepedt, használhatatlanná vált. A házban volt egyéb fűtési mód, ezért lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor. 

Árokba hajtott és az oldalára borult egy személyautó Veszprém külterületén, a 8-as főút 44-es kilométerénél. A veszprémi hivatásos tűzoltók kiszabadították az autóból és átadták a mentősöknek a sofőrt, akik kórházba szállították. A tűzoltók áramtalanították a járművet.

Padlástéren rekedt egy macska a pápai Kis téren. A pápai hivatásos tűzoltók kiszabadították és a tulajdonosának átadták. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap