Hetvenhat tűzoltó és katasztrófavédelmi szakember futott a békéért

2024. február 19. 12:20

2024 méteres távot futottak le a veszprémi fegyveres és rendvédelmi szervek munkatársai február tizenhatodikán, pénteken, a Nemzetközi Katonai Sporttanács (Counsil International du Sport Militarie – CISM) által életre hívott futás napja rendezvény keretén belül a Séd-völgyben, Veszprémben.

A kezdeményezés 1948-ban indult Franciaországból. Alapítója egy francia katona, aki belga, holland, dán, luxemburgi és francia hivatásosok bevonásával hozta létre a Nemzetközi Katonai Sporttanácsot azzal a céllal, hogy a sporton keresztül népszerűsítsék a békét a nemzetek hadseregei között. A mozgalom 2006 óta világszerte ismert, világszerte 134 ország csatlakozott hozzá.

A Veszprémben kilencedik alkalommal lezajlott sporteseményt minden évben más szervezet rendezi, idén az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ volt a program házigazdája. A versenyen a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sportos állománytagjai mellett ez évben is rendőrök, katonák, a büntetés-végrehajtás munkatársai, illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal képviselői és kadétok vettek részt. A katasztrófavédelem hetvenhat fővel képviseltette magát a rendezvényen. Valamennyi hivatásos tűzoltó-parancsnokságról és az igazgatóságról is szép számmal akadtak indulók. A készenléti állomány közel húsz tagja teljes tűzoltó védőfelszerelésben és légzőkészülékben teljesítette a kihívást. Kocor Roland tűzoltó százados Onyx nevű kutyájával futotta végig a távot. Idén az igazgatóság állománya bizonyult a leginkább sportosnak, összesen huszonheten vágtak neki a megméretésnek, közülük öten a rendvédelmi igazgatási alkalmazotti állományból. 

Az idei évszámmal megegyező, vagyis 2024 méteres távot elsőként Bárány Gábor tűzoltó alezredes, ajkai tűzoltóparancsnok teljesítette, kicsivel több, mint hét perc alatt szakította át a képzeletbeli célszalagot. 

 

 

Fotók: Boda Máté tűzoltó főhadnagy


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap