Baleset és szén-monoxid

2024. február 28. 10:41

Veszprém hivatásos egysége balesetnél avatkozott be, a pápai hivatásos egység szén-monoxid-érzékelő riasztása miatt vonult tegnap.

Két személyautó ütközött össze Veszprém-Szentkirályszabadján, a Veszprémi és a Szondi utcák találkozásánál. A veszprémi hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik járművet, a másik gépkocsi áramtalanítására nem volt szükség. Személyi sérülés nem történt.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy Gábor Dénes utcai családi házban, Pápán. A lakók helyesen jártak el, amikor a gázkészüléket azonnal lekapcsolták, ahogy a jelzőkészülék megszólalt és megkezdték a szellőztetést. A helyi hivatásos tűzoltók az eredeti állapot visszaállítását követően rekonstrukciót végeztek és ki tudták mutatni a gyilkos gázt az ingatlanban. Felhívták a lakók figyelmét arra, hogy a gázkészülék és a kémény karbantartására van szükség, addig ne használják az érintett fűtőeszközt. A házban volt alternatív fűtési mód, ezért lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Személyi sérülés nem történt.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap