Három hét maradt a pályázatok leadására

2024. március 25. 14:16

2024-ben a Katasztrófavédelem Központi Múzeumával közösen hirdetett alkotói pályázatot a katasztrófavédelem Országos Tűzmegelőzési Bizottsága.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság pályázatának egyik idei témája a „Füstérzékelő életet menthet” szlogenhez kapcsolódik, a másik pedig a magyar–török kulturális évadhoz, amelynek „Gróf Széchenyi Ödön élete és munkássága” a jelmondata (Gróf Széchenyi Ödön alapította a magyar és a török tűzoltóságot is). A diákok három korcsoportban (6-10, 11-14, 15-18 éves kor között) pályázhatnak kézműves alkotással, és korcsoport nélkül digitális alkotással. Emellett a történelmi témát kedvelők irodalmi műveiken keresztül is bemutathatják Gróf Széchenyi Ödön életét és munkásságát.

A pályaműveket korcsoport és kategória megjelöléssel április 21-ig lehet benyújtani postán (8200 Veszprém, Dózsa Gy. u. 31) vagy e-mailen (irfmcerz.gvgxnefnt@xngirq.tbi.uh), előzetes egyeztetés után akár személyesen is a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóságon (8200 Veszprém, Dózsa Gy. u. 31).

Az országos pályázat fővédnöke dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság elnöke. Az országos bírálóbizottság elnöke Fülep Zoltán tűzoltó dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő. A területi pályázat védnöke: dr. Csillag István tűzoltó ezredes, vármegyei igazgató, a bírálóbizottság elnöke: Herendi Gábor, a Veszprém televízió ügyvezetője. 


A területi versenyek első helyezettjei automatikusan részt vesznek az országos versenyen, amelynek díjátadó ünnepsége 2024. június 14-én Budapesten, a Katasztrófavédelem Központi Múzeumában lesz. Az országos verseny győztesei értékes díjakban és különdíjakban részesülnek. Az az iskola, amelyből az iskola teljes létszámához viszonyítva a legtöbb pályázat érkezik, elnyeri a „Legkreatívabb iskola 2024” címet, amely együtt jár egy iskolai tűzoltó-bemutatóval és tűzvédelmi oktatással.

 

További információk, pályázati kiírás és a kitöltendő dokumentumok itt elérhetők:  

https://veszprem.katasztrofavedelem.hu/25825/hirek/281589/iden-is-lesz-alkotoi-palyazat

 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap