Villám csapott egy házba Balatonfüreden

2024. június 04. 13:23

Háromszintes épület teteje gyulladt ki villámcsapás következtében Balatonfüreden az éjszaka.

Növényi hulladék égett egy fém konténerben a tapolcai Kamocsa telepen. A helyi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be. 

Felborult egy személygépkocsi Csopak külterületén, a 73-as úton. A balatonfüredi önkormányzati tűzoltók a rendőrségi helyszínelést követően kerekeire állították az autót. Személyi sérülés nem, történt. 

Villanyoszlop belsejében lévő kábelek égtek a pápai Jókai utcában. A helyi hivatásos egység porral oltó készülékkel szüntette meg az izzást. 

Két személygépkocsi ütközött Mihályháza külterületén, az egyik az árokba csúszott, a másik az úttesten keresztbe fordult. A pápai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, melyekben senki sem sérült meg. 

Villám csapott egy háromszintes családi házba, emiatt kigyulladt annak tetőszerkezete Balatonfüreden, az Orzovenszky Károly utcában. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a veszprémi hivatásos és a balatonfüredi önkormányzati tűzoltók három vízsugárral oltották el a lángokat. A tűzben az épület tetőszerkezete, padlástere és felső szintje megsemmisült, a ház lakója a szomszédnál kapott ideiglenes szállást. (Fotók: Veszprém HTP)

Felgyűlt vizet távolított el szivattyúval a balatonfűzfői hivatásos egység a balatonakarattyai Árpád utcában, ahol egy pincében gyűlt fel a csapadékvíz. 

Fa dőlt az úttestre Tótvázsony és Barnag között. A tótvázsonyi önkéntesek feldarabolták a tizenöt méteres növényt, majd letakarították az úttestet. 

 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap