Műszaki mentések voltak

2024. június 05. 14:12

Kedden csak műszaki mentésekhez vonultak a tűzoltók.

Fakidőléshez riasztották a tűzoltókat a vármegye több pontjára. Révfülöpön, Tapolca közelében, Kemeneshőgyészen és Balatonkenesén kellett kidőlt fákat, letört faágakat eltávolítani. A badacsonytomaji, pápai, balatonfűzfői hivatásos és a tapolcai önkormányzati tűzoltók végezték a beavatkozásokat. 

Balatonakarattyán két helyszínen is befolyt a csapadékvíz a pincébe. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók szivattyúval avatkoztak be. Pétfürdőn egy Hősök terén lévő ingatlan pincéjében is a felgyűlt víz okozott problémát. A helyi hivatásos egység vonult az esethez. 

Oldalára borult egy személygépkocsi Káptalantóti külterületén. A badacsonytomaji hivatásos tűzoltók áramtalanították, majd a helyszínelést követően kerekeire állították a járművet. Személyi sérülés nem történt. 

Egy kamion és egy személyautó ütközött össze a 83-as főút 25. kilométerszelvényénél, Pápa közelében. A gépkocsi az ütközés következtében az árokba sodródott. A pápai hivatásos tűzoltók a személyautót áramtalanították. A kamion áramtalanítására nem volt szükség. A mentők egy embert szállítottak kórházba. 

Három személygépkocsi karambolozott Ajkán, a Fő út és a Béke utca sarkán. Műszaki mentés céljából a város hivatásos tűzoltói vonultak ki a helyszínre. Az egység áramtalanította a járműveket. Két embert szállítottak a mentők kórházba. 

 

 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap