Villám csapott egy csikvándi pincébe

2024. június 11. 14:23

A viharos időjárás miatt is volt riasztása a tűzoltóknak.

Veszprém vármegyében nem okozott a szokásos nyári viharoknál nagyobb fennakadást a heves esőzés. Az időjárással összefüggésben végzett műszaki mentések többsége fakidőlés volt. Elsősorban a balatonfűzfői hivatásos tűzoltóknak adott munkát a nagy mennyiségben lezúduló eső. Balatonfűzfőn egy bölcsőde közelében a felgyűlt vizet kellett eltávolítani. Alsóörsön a felázott talajon elakadt mentőautónak segítettek a továbbhaladásban.

Vélhetően villámcsapás következtében kigyulladt egy huszonöt négyzetméter alapterületű pinceépület Csikvándon, a Rákóczi utcában, a szőlőhegyen. A pápai hivatásos tűztolók és a téti önkéntesek három vízsugárral oltották a lángokat. A lángok a tetőszerkezetben csaptak fel, az épület teljes terjedelmében égett, személyi sérülés nem történt. 

Fűnyírás közben megsérült egy gázcsonk Csajágon, a Dózsa közben. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók egy vízsugárral biztosították a helyszínt a gázszolgáltató szakembereinek helyszínre érkezéséig. 

Árokba borult egy személygépkocsi Dáka külterületén. A pápai hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a járműben senki nem tartózkodott. Az egység áramtalanítást végzett. 

 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap