Kedden is a vihar okozta károk elhárítása dominált

2024. június 12. 14:43

Öt helyszínen kellett letört faágat, vagy kidőlt fát eltávolítani.

A 77-es főút forgalmát Vigántpetendnél akadályozta egy kidőlt fa, az ajkai hivatásos tűzoltók avatkoztak be. Balatonfűzfőn a Bugyogóforrás utcában lehasadt egy nagy fa méretes ága és a gyalogosforgalmat veszélyeztette. A helyi hivatásos egység távolította el. A veszprémi Stadion utcában a forgalmat akadályozta egy kettéhasadt fa. A város hivatásos egysége a létraszer kosarából darabolta fel. Olaszfalu Váci Mihály utcájában egy családi ház udvarán hasadt ketté egy fa. A zirci önkormányzati tűzoltók végezték a kárfelszámolást. Pécsely külterületén egy kettétört faág lógott az úttest fölé. Itt a balatonfüredi önkormányzati tűzoltók avatkoztak be. 

Jelzett egy családi házba a szén-monoxid-érzékelő a pápai Séllyei utcában. A helyi hivatásos egység a pincében lévő gázüzemű vízmelegítő közelében ki tudta mutatni a gyilkos gázt, ezért a gázszolgáltató szakembereit kérte a helyszínre, és felhívta a lakó figyelmét, hogy hívjon szerelőt a rosszul működő berendezéshez. Személyi sérülés nem történt. 

Takarmányszeparáló gépben égett a benne lévő takarmány egy cég telephelyén Pápán, a Külső-Győri úton. A pápai hivatásos tűzoltók megszüntették az izzást. Személyi sérülés nem történt. (Fotók: Pápa HTP)

 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap