A nyár veszélyeire is felhívja a figyelmet a legújabb teszt

2024. június 14. 12:39

Elkészült a katasztrófavédelem legújabb interaktív tesztje. A téma ezúttal is aktuális: az aratáshoz kapcsolódó mezőgazdasági tüzek megelőzésével és a nyár veszélyeivel foglalkozó kérdéseket lehet megválaszolni.

Még pár nap és berobban a nyári szünidő, az aratás is időszerű kérdés, így tehát gyerekek és felnőttek egyaránt találhatnak testreszabott kérdéseket a katasztrófavédelem legfrissebb tesztjében. 

A kérdéssor ezúttal is a megelőzést helyezi a fókuszba, illetve olyan szabályzókra hívja fel a figyelmet, amelyekben foglaltak betartásával elkerülhetőek a mezőgazdasági tűzesetek, vagy a személyi sérülések. 

Egyértelművé teszi, hogy milyen előírások vonatkoznak a gazdasági területeken dolgozókra, hol és hogyan lehet dohányozni, melyek azok a körülmények, amelyek miatt tilos rágyújtani bizonyos helyeken vagy időszakokban. 

A teszt foglalkozik azzal is, hogy a közelgő nyári melegben hogyan, milyen körülmények között lehet megmártózni a szabad vizekben, mi tilos és mi megengedett.

A szabályok minden esetben arra szolgálnak, hogy védelmet, biztonságot teremtsenek, egyértelműen meghatározzák, milyen feltételek mellett végezhető az adott tevékenység. 

Tesztünk elérhető a Lakosság menüpontban. 

Hasznos tudáspróbaként töltse ki korábbi tesztjeinket is. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap