A keddi nap tűzoltói beavatkozásai

2024. június 19. 11:36

Tüzek és műszaki mentések vegyesen szerepeltek a tűzoltóságokra érkező riasztási lapokon tegnap.

Letért az úttestről és árokba borult egy személyautó Pápán, a Vaszari úton, a Rét utca közelében. A város hivatásos tűzoltói végzik a műszaki mentést, amelynek során áramtalanították a járművet. A balesetben ketten sérültek meg. 

Száraz fű és kerti hulladék égett Badacsonytördemicen, az Orgona utcában. A lángok a környező ingatlanokat veszélyeztették. A badacsonytomaji hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a helyszínen tartózkodók megkezdték a tűz oltását, melyet az egységek egy vízsugárral folytattak, majd eloltották a lángokat. 

Aknába hajtott egy személygépkocsi Badacsonytomajon, a Fő utca és a Kisköz utca találkozásánál. A műszaki mentést a helyi hivatásos tűzoltók végezték emelőpárna segítségével. Az egység megszüntette a forgalmi akadályt. Személyi sérülés nem történt.

Műszaki hibás, utánfutót húzó gépjármű képezett forgalmi akadályt a 8-as főúton, Apácatorna közelében. Az ajkai hivatásos tűzoltók kézi erővel biztonságos helyre tolták a járműveket. Személyi sérülés nem történt. 

Égett egy motorkerékpár Köveskál külterületén, a Fő utcában, a 7313-as út 8-as kilométerszelvényénél. A badacsonytomaji hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat, majd megszüntették a forgalmi akadályt. Személyi sérülés nem történt. 

Ingatlanra dőlt egy fa Városlődön, a Strandvölgy utcában, ahol kettő további is veszélyt jelentett. Az ajkai hivatásos tűzoltók a létraszer kosarából motoros láncfűrésszel végezték a beavatkozást. A kidőlt fát feldarabolták, a kettétört fát kivágták és egy továbbit is eltávolítottak, hogy a balesetveszélyt megszüntessék. 

Fél hektáron égett a nádas a Kolontárhoz közeli Lőrintepusztánál. Az ajkai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a lángokat. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap