Németh Tamás horgász emlékverseny a Széki-tavon

2024. június 19. 12:46

Húsz csapat vett részt a nemrégiben megrendezett Németh Tamás horgász emlékversenyen.

A rendezvénynek hagyományosan otthont adó Széki-tó árnyat adó fái alatt dr. Csillag István tűzoltó ezredes, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte a húsz, egyenként kétfős csapatot. A horgászhelyek sorsolását követően a párosok elfoglalták a versenypozíciót. A megméretés feltételei a korábbi években megszokott előírások szerint zajlottak, vagyis a csapatok két bottal szállhattak versenybe a győzelemért.

Az erőpróba névadója Németh Tamás tűzoltó ezredes, a 2015-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt korábbi katasztrófavédelmi igazgató. 2024-ben is az ő emlékére rendezték meg a hagyományosnak tekinthető vármegyei katasztrófavédelmi horgászversenyt.

A többórás megméretésen az első helyezést a Nagy-Major Team érte el. A Nagy Bence és Major László (Pápa HTP) alkotta páros 57,92 kilogrammnyi halat emelt ki botjával a vízből. Őket másodikként majdnem harminc kilónyi összes mennyiséggel lemaradva a Ke-Ko Team követte. A csapat Klespitz Gáborból és Kovács Balázsból (Ajka HTP) állt össze, náluk összesen 29,07 kilónyi hal került mérlegre. A vetélkedő bronzérmes párosa Beszprémi Attila és Fiausch Gábor (Ajka HTP) lett, vagyis a FIBE Carp Team. A csapat 27,14 kilogramm halat fogott ki a verseny ideje alatt. 

A legnagyobb halat az idei évben Beszprémi Attila, a harmadik helyezett páros egyik tagja fogta ki a randagón. 

A Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság teljes személyi állománya gratulál a csapatok helytállásáért!

 

Fotók: Ajkai KvK


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap