Németországi tűzoltók tettek látogatást veszprémi kollégáiknál

2024. július 15. 14:13

A németországi Aschaffenburg város önkéntesei és hivatásos kollégájuk látogatott el nemrégiben a veszprémi laktanyába. A külföldi tűzoltók tótvázsonyi vendéglátóikkal együtt érkeztek a vármegyeszékhely hivatásos tűzoltóságára.

Aschaffenburg egy hatvanezres lélekszámú város Északnyugat-Bajorországban. A településen több tűzoltóság is működik, hivatásos és önkéntes keretek között végzik a város és a környék mentő tűzvédelmét. Ötfős delegációjuk a tótvázsonyi önállóan beavatkozó önkéntesek vendégszeretetét élvezte a napokban. A két szervezet közötti együttműködés régre nyúlik vissza, a bajor tűzoltók eszközökkel, felszerelésekkel is támogatták már tótvázsonyi társaikat. Magyarországi tartózkodásuk egyik állomása a veszprémi tűzoltóság laktanyaépületének megtekintése és eszközparkjának megismerése volt. 

A német tűzoltókat a tótvázsonyi önkéntes lánglovagok néhány tagja kísérte el a látogatásra, a laktanya szerállásain Nagy Péter tűzoltó őrnagy, veszprémi tűzoltóparancsnok-helyettes vezette végig, aki egyebek mellett a veszprémi tűzoltók mindennapjairól és a bevetések során használt eszközökről, a vonulós szerállományról is beszélt külföldi kollégáinak, akik számára a legnagyobb kuriózumot a veszprémi erdőszer, valamint a kétéltű mocsárjáró jelentette. 

Fotók: Csondor Henrietta tűzoltó főhadnagy


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap