Bálázógépről és személyautóról is tarlóra terjedtek a lángok

2024. július 16. 11:06

Tegnap balesetnél és több tűzesetnél kellett beavatkozni a tűzoltóknak.

Munkálatok közben gyulladt ki egy bálázógép Vaszar külterületén. A lángok a tarlóra is átterjedtek mintegy ezer négyzetméteres területen. A pápai hivatásos tűzoltók előbb körülhatárolták, majd eloltották a tüzet, amely nem terjedt át a bálázógép traktorjára.

Kigyulladt egy személygépkocsi Olaszfalu határában, a Vörösmarty Mihály utcánál. A jármű körül lángra kapott és mintegy két hektáron égett a tarló is. A zirci önkormányzati és önkéntes tűzoltók eloltották az autótűz lángjait, és áramtalanították a gépkocsit. A tarlótüzet a tulajdonos közreműködésével fékezték meg, miután munkagépekkel körbeszántották és lajtos kocsiból körbelocsolták a területet. (Fotó: Zirc ÖTP)

Összeütközött két személyautó Tapolcán, a Bartók Béla utcában, a Pacsirta utcánál. Egy ember beszorult az egyik járműbe. Őt az ajtót lefeszítve szabadították ki, majd kiemelték és átadták a mentőknek a műszaki mentést végző tapolcai önkormányzati tűzoltók. A karambol következtében egy közlekedési tábla is megrongálódott. A kocsikban egy-egy ember ült, a mentők kórházba szállították őket.

Kigyulladt egy klímaberendezés kültéri egysége Balatonfüreden, a Köztársaság utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók eloltották a lángokat, majd áramtalanították a hűtőberendezést, és átszellőztették az érintett lakást. A lakásban ketten tartózkodtak, nem sérültek meg. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap