Elégett a napelemek egy része

2024. július 17. 14:00

Napelemek és hőszivattyú kültéri egysége is elégett Balatonalmádiban, egy tűzben tegnap.

Füstölt egy személygépkocsi motortere a veszprémi Pápai úton. A veszprémi hivatásos tűzoltók áramtalanították, majd félrevontatták az úttestről a forgalmi akadályt képező járművet. Az autó vezetője, aki egyedül ült a kocsiban, nem sérült meg. 

Összeütközött három személyautó Balatonalmádiban, a József Attila úton, a 71-es főút belterületi szakaszán, a Verseny utcánál. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók áramtalanítottak két járművet, majd letakarították az úttestet. A három gépkocsiban összesen hatan ültek, négyen sérültek meg, a mentők kórházba szállították őket. (Fotók: Balatonfűzfő HTP)

Kigyulladt egy személygépkocsi motortere a vármegyeszékhely Keleti útgyűrűjén. A helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat, majd félrevontatták a forgalmat akadályozó kocsit. Személyi sérülés nem történt. 

Kigyulladt egy nyaraló Balatonalmádiban, az Asztalos Sándor utcában. A mintegy száz négyzetméteres épület lapos tetején keletkezett tűz. A balatonfűzfői és a veszprémi hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották a lángokat. A tűzben a ház tetejére telepített napelemek egy része és egy hőszivattyús kazán kültéri egysége megsemmisült. A házban senki nem tartózkodott, személyi sérülés nem történt. (Fotók: Csondor Henrietta tűzoltó főhadnagy)

Felgyűlt a víz Várpalotán, egy Készenléti lakótelepi ingatlan hőközpontjában egy automata feltöltő szelep meghibásodása miatt. A pétfürdői hivatásos tűzoltók szivattyúval távolították el a társasház alagsorából a vizet. 

Füstszagot éreztek egy balatonfüredi kereskedelmi egységben. A helyi önkormányzati tűzoltók az épületet átvizsgálták, melyből a dolgozók és vásárlók távoztak. A légkondicionáló berendezés egyik kültéri egysége izzott, füstölt, ezt visszahűtötték és az épületet átszellőztették. Személyi sérülés nem történt. 

Motoros gázolt vadat a 73-as főúton, Csopak közelében. A veszprémi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították és biztosították a helyszínt a társzervek munkájának idejére. A motoron ülő két ember megsérült, kórházba szállították őket. 

 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap