Kisebb tüzek voltak csütörtökön

2024. július 26. 12:58

Emellett vadgázolás árokba csúszott autó mentése szerepelt a riasztási lapokon.

Kerti pad égett Zalahalápon, a Merengő pihenőháznál. A tapolcai önkormányzati és a zalahaláp-sáskai önkéntes tűzoltók kiérkezéséig a tüzet a helyszínen tartózkodók eloltották. A tűzoltók az izzó részeket hűtötték vissza. Személyi sérülés nem történt. 

Négyszáz négyzetméteren kapott lángra a száraz fű, avar Rigácson, a Vasúti őrház utcában, a Marcal folyó partján. A sümegi önkormányzati tűzoltók puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal eloltották a lángokat.

Árokba hajtott egy személyautó Balatonfűzfőn, a Bugyogóforrás utcában. A balesethez a helyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik emelőpárna és csörlő segítségével végezték a műszaki mentést. Az autó működőképes maradt, vezetője nem sérült meg.

Kigyulladt egy gyantát szállító kisteherautó Várpalota határában, az Erőmű utcában, a 8-as főút közelében. A jármű teljes terjedelmében égett. A tűzhöz a pétfürdői hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral eloltották a lángokat. A katasztrófavédelmi mobil labor anyagazonosítást végzett. Személyi sérülés nem történt.

Egy hektáros területen keletkezett tűz a veszprémi Gulyadombi sétánynál, a Laczkó forrás közelében. A meggyulladt száraz füvet a veszprémi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral oltották el.

Őzet gázolt egy személyautó a 8-as főút 67-es kilométerszelvényénél, Herend közelében. A vadnak egy másik gépkocsi is nekiütközött, amely aztán az árokba sodródott. A veszprémi hivatásos, valamint a herendi önkéntes tűzoltók az egyik járművet áramtalanították. A balesetben ketten sérültek meg, kórházba szállították őket.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap