Negyven hektáron pusztítottak a lángok

2024. szeptember 04. 10:32

Hetvenkét tűzoltó tizennyolc járművel két vármegyéből és összesen tizenhárom településről érkezett, hogy megfékezze a Nagyvázsony és Úrkút között pusztító lángokat. Az oltás kilenc órán át tartott.

Meggyulladt egy nyolcvan hektáros cserjés, bokros, bozótos, száraz füves terület kedden Nagyvázsony és Úrkút között. A tűz mintegy negyven hektárra terjedt ki, és egy erdő aljnövényzetét is érintette, de a fák lombkoronáját nem érték el a lángok. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett Veszprém és Zala vármegye tizenhárom településének hivatásos és önkéntes tűzoltói, összesen hetvenketten oltották el a lángokat. Az oltási munkákat a változó irányú szél nehezítette. Az oltóvíz utánpótlását a terület tulajdonosa mezőgazdasági munkagépekkel segítette. A tűz okát a katasztrófavédelem vizsgálja. (Fotók: KMSz és Csondor Henrietta tűzoltó főhadnagy)

Karambolozott két személygépkocsi és egy lakóautó Balatonfüreden, a Petőfi Sándor utcában, a 71-es főút belterületi szakaszán. Utoléréses baleset történt, amelynél a város önkormányzati tűzoltói végezték a műszaki mentést. A raj áramtalanította az egyik gépkocsit. Személyi sérülés nem történt.

Égett a gaz a veszprémi Fenyves utcában. A helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat. 

Két hektáron gyulladt meg a gaz, avar Ősi külterületén. A veszprémi és a pétfürdői hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal dolgoztak a káreset felszámolásán.

Lesodródott az útról egy személyautó Csopakon, a Sport utca és az Ifjúsági sétány kereszteződése közelében. Az autó két utasa megsérült a balesetben. A balatonfüredi önkormányzati tűzoltók feszítővágó alkalmazásával egy embert kiszabadítottak és kiemeltek a járműből, majd átadták a mentőknek. A raj áramtalanította a gépkocsit. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap