Halálos baleset történt a 8-as főúton

2024. szeptember 16. 12:52

Szombaton ütközött össze két személyautó a 8-as főút ajkarendeki elágazása közelében. Mindkét jármű kigyulladt. Az egyik sofőrje a járműben égett, az életét nem lehetett megmenteni.

A heves széllökések és az eső miatt a vármegye teljes területéről érkeztek bejelentések szombaton. Összesen harminc ezzel kapcsolatos káreset igényelt tényleges tűzoltói beavatkozást. Huszonkilenc fakidőlésnél kellett a tűzoltók segítsége, jellemzően útra és sínekre dőlt fához hívták az egységeket. Pápán, a Kodály Zoltán utcában személyautóra, a Hegyalja utcában háztetőre dőlt egy fa, Somlószőlősön buszmegállóra borult egy növény, Mezőlakon, a vasútállomáson pedig a sínekre. Rigácson egy villanyoszlop dőlt ki. Egy esetben épületben tett kárt a szél. Ajkán, a Rendeki utcában egy ház teteje beszakadt a viharban, a tűzfala a szomszéd ház tetejére dőlt. Egyik eset során sem sérült meg senki. Pápa és Zirc térségében okozta a legtöbb kárt a szél, emellett a Balaton keleti medencéjéhez közeli településekről (Balatonfűzfő, Balatonkenese, Balatonalmádi) is érkeztek bejelentések a katasztrófavédelemhez. A hivatásos és önkormányzati tűzoltók mellett a vármegye önkéntes egységei is kivették részüket az elhárítási munkálatokból

Két személygépkocsi ütközött össze Sóly külterületén, a 8-as főúton. Az egyik autó kereke kitörött. A veszprémi hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést. Az egyik járműben négyen ültek, a másikban csak a sofőr tartózkodott. Senki sem sérült meg. 

Elütött egy vaddisznót egy személyautó a 8-as főúton, Devecser térségében. Az állat az ütközéstől egy másik oldalon közlekedő autónak vágódott. Az ajkai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A kocsikban négyen utaztak, egy ember sérült meg, őt a mentők kórházba szállították. (Fotók: Ajka HTP)

Teljes terjedelmében égett személygépkocsi Ajkán, a Feketegyémánt utcában. A város hivatásos egysége két vízsugárral eloltotta a lángokat. A járműben annak vezetője és egy kutya utazott, nem esett bajuk. (Fotók: Ajka HTP)

Kigyulladt egy többszintes társasház egyik első emeleti lakásának egyik szobájában az ágymatrac Ajkán, a Május 1. téren. Az ajkai hivatásos tűzoltók az érintett lakásból két embert board hordágyon hoztak ki, további tizenkettő lakó hagyta el a lépcsőházat a tűzoltói beavatkozás idejére. Az egységek kiérkezésekor heves füstölés volt csak a lakásban, a tüzet egy vödör vízzel eloltották, az épületet átszellőztették. A lakás két lakóját füstmérgezés gyanújával kórházba szállították. A többi lakó visszatérhetett otthonába. (Fotók: Ajka HTP)

Két személygépkocsi ütközött össze a 8-as főúton, az ajkarendeki elágazótól néhány száz méterre. Az ütközést követően mindkét jármű kigyulladt. Az egyik autóban ketten ültek, ők ki tudtak szállni, de megsérültek, a mentők kórházba szállították őket. A másik járműben csak annak vezetője tartózkodott, ő az autóban rekedt. Az életét nem lehetett megmenteni. A helyszínre riasztott ajkai hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet, a rendőrségi helyszínelést követően megszüntették a forgalmi akadályt és letakarították az úttestet. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat helyszíni szemlét végzett. (Fotók: Ajka HTP)

Árokba hajtott és felborult egy személygépkocsi Halimba és Ajka-Padragkút között. Az ajkai hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót. A kocsiban ketten ültek, nem sérültek meg. 

Kidőlt egy kétszintes családi ház kő építésű tartófala Ajkán, a Gárdonyi utcában. Az ajkai hivatásos tűzoltók kordonszalaggal zárták körbe az érintett és a szomszédos ingatlant is, hogy a balesetveszélyre felhívják a figyelmet. Személyi sérülés nem történt, de a falomlással érintett házban lakót és szomszédját is rokonoknál helyezték el. (Fotók: Ajka HTP)


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap