„Magyarnak lenni büszke gyönyörűség” – ünnepség az igazgatóságon

2024. október 22. 12:49

Az október 23-ai események a jövőnek szóltak, a mai szabadságunk alapját teremtették meg, hangsúlyozta a szónok az október 22-én, Veszprémben tartott ünnepi állománygyűlésen elhangzott beszédében.

A Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ünnepi állománygyűlésen emlékezett meg az 1956 októberében történt eseményekről, a magyar hősök korszakalkotó cselekedeteiről. A mártírok emléke előtti tisztelgés mellett elismerések átadására is sor került a rendezvényen. 

Az ünnepség szónoka Bárány Gábor tűzoltó alezredes, ajkai tűzoltóparancsnok volt. A parancsnok beszédében felidézte az országos mellett a veszprémi forradalmi eseményeket, kiemelte a vidéki egyetemisták történelmi hőstetteit. Megemlékező gondolatai legfontosabb momentumait korabeli képekkel illusztrált rövid videóval húzta alá. Beszédét Sajó Sándortól származó mottót idézve egy örökérvényű felkiáltással zárta, mellyel egyúttal a forradalom hőseit a ma generációja előtti példaképpé emelte. „Magyarnak lenni büszke gyönyörűség”- hangzott el a szónoklat zárásaként.

A rendezvényen dr. Csillag István tűzoltó ezredes, vármegyei igazgató elismeréseket adott át az Észak-Macedón Köztársaságban augusztusban történt erdőtüzek oltásában részt vett tűzoltók részére.

Elismerést vett át:

Auerbach Róbert címzetes tűzoltó főtörzsőrmester, gépjárművezető (Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság)

Katona Krisztián címzetes tűzoltó főtörzsőrmester, beosztott tűzoltó (Veszprémi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság)

Lenti Tamás címzetes tűzoltó főtörzsőrmester, beosztott tűzoltó (Veszprémi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság)

Ungvári Péter címzetes tűzoltó főtörzsőrmester, gépjárművezető (Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság)

Fotó: Csondor Henrietta tűzoltó főhadnagy


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap