Mellékhelyiségbe szorult egy ember, megbotlott egy túrázó

2021. szeptember 22. 14:37

Füst volt egy épület pincéjében, madarak költöztek egy családi ház kéményébe, túrázó került bajba és beszorult egy ember egy mosdóba. Ilyen esetekhez riasztották a tűzoltókat az elmúlt két napban.

Egy balatonfüredi, Széchenyi utcában lévő benzinkút mosdójában rekedt egy ember hétfőn. Az ajtót szakember sem tudta kinyitni. Az esethez riasztott balatonfüredi önkormányzati tűzoltók hidraulikus feszítőeszközzel szabadították ki a mellékhelyiségben rekedt embert, aki nem sérült meg. 

Egy jelenleg iskolaként üzemelő épület pincéjéből gomolygott füst. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók felderítése nyomán kiderült, a falban elektromos vezetékek füstöltek. A villanyszerelő szakemberek a vezetékrész kiszakaszolása után megkezdték a felülvizsgálatot. A tanárok az iskolaépület kiürítését a tűzoltók kiérkezése előtt megkezdték, összesen hetvenkét ember hagyta el az épületet a tűzoltói beavatkozás idejére. Senki sem sérült meg.

Madarak költöztek egy családi ház kéményébe Pápán, a Fűzfa utcában. Kedden délelőtt riasztották a pápai hivatásos tűzoltókat az esethez. Az egység madárfészkeket és elpusztult tetemet távolított el a kéményből. 

A badacsonytomaji hivatásos és a tapolcai önkormányzati tűzoltók nyújtottak segítséget egy bajba jutott turista mentőautóhoz juttatásában a Szent György-hegyen, Kisapáti térségében. A kiránduló az Orgona kilátópont közelében botlott meg, sérülése miatt nem tudott tovább menni. A tűzoltók hordágyra rögzítve, gyalogosan vitték a mentőautóig. A mentők kórházba szállították. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap