Kecske szorult helyzetben

2022. május 09. 14:37

A hétvégén sokféle esethez riasztották a tűzoltókat. Balesetek mellett égetésekhez és állatmentéshez is riasztották az egységeket.

Fának csapódott, majd kigyulladt egy személygépkocsi Pápa és Vaszar között, a 8305-ös úton szombat hajnalban. Az autóban egy ember utazott, aki ki tudott mászni a roncsból, mielőtt a lángok felcsaptak. A pápai hivatásos tűzoltók vízsugárral végezték a tűzoltást. A kocsi teljesen kiégett, vezetőjét kórházba szállították. 

Tapolca és Zalahaláp között, a 7314-es úton árokba hajtott egy személygépkocsi, majd megpördült és a kerekein állt meg. Ketten utaztak benne, a sofőr beszorult a roncsba, utasa ki tudott szállni. A helyszínre riasztott tapolcai önkormányzati és badacsonytomaji hivatásos tűzoltók áramtalanítást végeztek és két oldalról, két feszítővágó berendezést használtak ahhoz, hogy kiszabadítsák a benne ülő embert. A mentés során a jármű négy ajtaját és a tetejét is levágták, a beszorult sofőrt átadták a mentőknek. (Fotók: Tapolca ÖTP)

Kecske akadt fenn egy feszültségmentes villanypásztor huzaljában Tapolca külterületén. A helyi önkormányzati tűzoltók kiszabadították az állatot, sérülést nem szenvedett. (Fotók: Tapolca ÖTP)

Kandelábernek ütközött egy személygépkocsi a pápai Celli úton. A jármű vezetője megsérült, kórházba szállították. A pápai hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, majd a becsapódás miatt megdőlt villanyoszlopot roncsvágóval elvágták, eldöntötték, így megszüntették a forgalmi akadályt. 

Beton terelőelemnek ütközött egy személyautó a megyeszékhelyen, a Külső-Kádártai úton. A veszprémi hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést. A jármű vezetőjét a mentők a helyszínen ellátták. 

Villanyoszlop állított meg egy kisteherautót a somlóvecsei Petőfi utcában vasárnap. A pápai hivatásos és önkéntes tűzoltók vonultak műszaki mentés céljából a helyszínre. Személyi sérülés nem történt. 

Vadat gázolt egy személygépkocsi a 77-es főúton, a Tótvázsonyhoz közeli szakaszon. A tótvázsonyi önkéntes tűzoltók végezték a műszaki mentést, melynek során áramtalanították a járművet és félrevontatták az úttestről. Az autóban hárman utaztak, vezetője megsérült. 

Összehordott bútorok égtek a zirci Alkotmány utcában. A tüzet a helyi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltották el. 

Kerti hulladék égett Zircen, a Som utcában, hulladék kapott lángra a pápai Vak Bottyán utcában. Az előbbi esetnél a zirci önkormányzati, utóbbinál a pápai hivatásos tűzoltók avatkoztak be. 

Izzott a lerakódott korom a dudari Rákóczi utcában, egy családi ház kéményében. A zirci önkormányzati tűzoltók a kéményből és a kazánból eltávolították az izzó részeket. A kémény egy része megrepedt a hőtől, ezért a tulajdonos figyelmét felhívta az egység, hogy a továbbiakban más módon fűtse ingatlanát. Lakosságvédelmi intézkedés nem történt. A ház öt lakója nem sérült meg. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap