Szalmabálák és bálázógép égett

2024. július 12. 11:09

Tarló, rajta szalmabálák és egy mezőgazdasági munkagép is égett tegnap Ukk határában.

Beszorult egy ember a helyi ravatalozó mellékhelyiségébe Sümegen. A település önkormányzati tűzoltói segítettek a bajbajutottnak kijutni az illemhelyről. Személyi sérülés nem történt.  

Tíz hektáron tarló, negyven szalmabála és egy bálázógép égett Ukk külterületén. A helyben tartózkodók a tűzzel érintett területet munkagépekkel körbeszántották. A sümegi önkormányzati és az ajkai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal végezték a több gócpontban fellángoló tűz az oltását. Munkájukat két munkagép segítette. Személyi sérülés nem történt. (Fotók: Sümeg ÖTP)

Két hektáron égett a száraz fű és aljnövényzet a Kolontárhoz közeli Lőrintepusztán. Az ajkai hivatásos tűzoltók két oldalról vízsugárral, valamint kéziszerszámokkal megfékezték, majd eloltották a tüzet. 

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő a veszprémi Kalmár téren, egy első emeleti lakásban. A lakók megkezdték a szellőztetést, elzárták a kazánt és elhagyták az ingatlant. A helyi hivatásos tűzoltók méréseket végeztek, ki tudták mutatni a gyilkos gáz jelenlétét a lakásban. Az egység felhívta a figyelmet, hogy a lakók csak a kazán és a kémény felülvizsgálatát követően használják újra az érintett berendezést. Személyi sérülés nem történt. 

Szemét és gaz égett a várpalotai Szabadság téren. A pétfürdői hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat.  

Két személygépkocsi ütközött össze a vármegyeszékhelyen, a Füredi utcában. A veszprémi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, melyekben összesen három ember utazott. Egyikük megsérült, a mentők kórházba szállították. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap