Dőltek a fák az erős szélben

2024. október 11. 09:56

Vilonyán egy családi ház tetejét és a mennyezetet is beszakította egy kidőlt fa tegnap.

Villanyvezetékre dőlt egy fa és elszakította azt a veszprémi Fenyves utcában. A helyi hivatásos tűzoltók a létrás tűzoltójármű kosarából végezte a fa feldarabolását, miután az áramszolgáltató szakemberei a hálózatról leválasztották a szakaszt. 

Parkoló személygépkocsira dőlt egy fa Tihanyban, a Völgy utcában. A balatonfüredi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel feldarabolták a fát. Az autóban nem tartózkodott senki az eset idején, személyi sérülés nem történt.

Összeütközött két személyautó a 8-as főút Székesfehérvár felé vezető oldalán, Várpalotánál, a 25-ös kilométer közelében. Ráfutásos baleset történt, amelynél a pétfürdői hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést. A raj áramtalanította az egyik gépkocsit. Személyi sérülés nem történt. (Fotók: Pétfürdő HTP)

Korhadt fa dőlt ki az erős szélben Vilonya Papkeszi utcájában. A termetes növény beszakította a ház tetejét és átszakította a mennyezetet is. A balatonfűzfői és veszprémi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával végezte a műszaki mentést. A házat leválasztották a villamos hálózatról, a növény tetőn lévő részét feldarabolták, majd csörlő segítségével leemelték a fát, ezt követően fóliával fedték le a beszakadt részt. A házban egy ember lakott, aki nem sérült meg, lakosságvédelmi intézkedés nem történt. (Fotók: KMSz)

Csőtörés miatt felgyűlt a víz a veszprémi Balaton utcában, egy pincében. A helyi hivatásos tűzoltók a vizet elzárták, majd szivattyúval avatkoztak be. Személyi sérülés nem történt. 

Útra esett egy fűzfa letört ága és akadályozta a forgalmat a 84-es főúton, Lesencetomaj térségében. A tapolcai önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel darabolták fel a faágat, majd megszüntették a forgalmi akadályt. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap