A tűzoltó szakmával is ismerkedhettek a fiatalok

2024. október 15. 14:05

Pályaválasztási és szakmabemutató napon találkozhattak a tűzoltókkal és ismerkedhettek a hivatás szépségeivel az érdeklődő fiatalok október tizenötödikén, a veszprémi Acticity-ben. A város és a környék szakmaválasztás előtt álló diákjai nagy érdeklődést mutattak a tűzoltók felszerelései, eszközei és a szakma iránt.

Játékos teszt, a szakma betöltéséhez szükséges elvárások ismertetése, megelőzést célzó és a tűzoltók életét bemutató kisfilmek és statikus bemutató várta azokat a gyerekeket, akik ellátogattak a veszprémi Acticity-ben rendezett, szakmákat bemutató rendezvényre.

Míg az épület előtt a legújabb tűzoltó jármű, a MAN és elődje, a Rába várta teljes felszereléssel a gyerekeket, az épület karzatán felállított standon tűzmegelőzési ismereteiket tesztelhették a fiatalok. Belelapozhattak a szakmai lapokba, megtudhatták, hogy lehetnek tűzoltók, valamint három tűzoltó szakfelszerelés helyes megnevezését követően apró tűzoltós ajándékkal távozhattak.

Nagy sikere volt a tűzoltó járművön elhelyezett eszközöknek. A feszítővágó volt a sláger, de örömmel ültek fel a hátsó padsorba is a gyerekek, valamint öltötték magukra a légzőkészüléket és próbálták ki, mekkora terhet cipel magával egy tűzoltó az éles bevetéseken.

 

 

 

Fotó: Csondor Henrietta tűzoltó főhadnagy


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap