Több baleset történt tegnap

2024. október 17. 13:20

Szerdán nem volt tűzeset. Műszaki mentéshez azonban egész nap vonultak a tűzoltók.

Egy traktor, egy kisteherautó és két személygépkocsi ütközött össze szerdán a 8-as főút Herend és Városlőd közötti szakaszán, a 71-es kilométerszelvénynél. A balesethez a veszprémi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket és megszüntették a forgalmi akadályt. Munkájukat a herendi önkéntesek segítették. A balesetben egy ember sérült meg, őt a mentők kórházba szállították.

Beleesett egy ember a herendi horgásztóba és társa nem tudta kihúzni. A veszprémi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a herendi önkéntesek kiemelték a bajbajutottat a vízből, majd a mentők helyszínre érkezéséig a tűzoltók megkezdték elsődleges ellátását és betakarták az áthűlt embert. A mentők kórházba szállították. 

Frontálisan ütközött két személygépkocsi az Ajkához tartozó Padragkút határában, a Halimbai úton, a 7315-ös úton. A műszaki mentést végző ajkai hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt és áramtalanították az autókat. A balesetben hatan sérültek meg, a mentők kórházba szállították őket. (Fotók: Ajka HTP)

Lehasadt egy nagyméretű faág Tihanyban, a Rév utcában. A balatonfüredi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel darabolták fel a fát és megszüntették a forgalmi akadályt. 

Beszorult az ajtó, ezért nem tudott kijönni egy edzőterem mellékhelyiségéből egy ember a pápai Petőfi utcában. A helyi hivatásos tűzoltók kifeszítették az ajtót, ezután a bent ragadt ki tudott jönni. Nem esett baja. 

Rosszul lett egy ember a Raposka település közelében lévő erdőben, a romos Trapli Malom épületében. A nehezen megközelíthető helyszínre a tapolcai önkormányzati és önkéntes, valamint a helyi önkéntes tűzoltók is kivonultak, és segítettek a mentőknek eljuttatni a beteget a mentőautóhoz, akik aztán kórházba szállították. 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap