Melléképület és kazánház is égett

2024. október 18. 12:14

Előbbi Sümegen, utóbbi Ajkán igényelt tűzoltói beavatkozást.

Harminc négyzetméteres, fa tárolására használt melléképületben keletkezett tűz Sümegen, a Tóth Tivadar utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat. A helyiségben szemét, szemetesláda, faapríték égett. A tűz másra nem terjedt át, személyi sérülés nem történt. 

Visszaáramlott a füst egy családi ház szobájába Nyirádon, a Deák Ferenc utcában. A helyi önkéntes és az ajkai hivatásos tűzoltók légzésvédelem mellett behatoltak az épületbe és egy gázpalackot és a kályhát kivitték az udvarra, utóbbit egy vízsugárral visszahűtötték. A további felderítés során megállapították, hogy a kályhacső kimozdult a helyéről, ez okozta a problémát. Az ingatlant átszellőztették. A lakót a mentők kórházba szállították. 

Kigyulladt egy épület különálló, több mint tíz négyzetméteres kazánháza tegnap Ajkán, a Vájár utcában. Az esethez a város hivatásos tűzoltói vonultak ki. Az egységek vízsugárral eloltották a tüzet, kipakolták a kazánházból az éghető anyagokat, a kazánt pedig visszahűtötték. A ház egyéb módon fűthető maradt, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor. Személyi sérülés nem történt. 

Kerékpárútra dőlt egy fa a 77-es főút melletti szakaszon, Nemesvámos közelében. A veszprémi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel darabolták fel a növényt és megszüntették a forgalmi akadályt. 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap