Egy ember balesetben, egy ember lakástűzben veszítette életét

2020. január 17. 11:14

A keddtől csütörtökig tartó káresemények egy része a megye szomorú statisztikáját gyarapította. Legyenek óvatosak az utakon, és figyeljenek otthonukban is a vészjósló előjelekre!

Január 14-én Lesencetomajról érkezett bejelentés, miszerint faáru ás gerendák kaptak lángra. A tapolcai önkormányzati tűzoltók helyszínre érkezésüket követően megállapították, hogy az udvaron összehordott fa bútorok égtek, a lánggal való égést a tulajdonos már megszüntette. Az egység egy vízsugárral megszüntette az izzást.

Felsőörs külterületén, a 7219-es úton egy fa az úttestre dőlt, a veszprémi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel szüntették meg a forgalmi akadályt. 

A pápai hivatásos tűzoltók vonultak a város Vak Bottyán utcájába, ahol egy lakóingatlan egy helyiségében tűz keletkezett, melyben egy ember életét veszítette. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzvizsgálatot folytat le. (Fotó: KMSZ)

A pápai hivatásos és önkéntes tűzoltók vonultak Mezőlakra, ahol egy személykocsi árokba hajtott és az oldalára borult. A tűzoltók áramtalanították a járművet és feszítővágó berendezés használatával egy embert a hátsó ajtó felfeszítésével emeltek ki a járműből, majd átadták a mentőknek. A sérült életét azonban már nem lehetett megmenteni.

Január 15-én árokba csúszott egy autó Vászoly külterületén, a benne utazók ki tudtak szállni a járműből. A balatonfüredi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, majd félrevontatták azt az úttestről, ezzel megszüntették a forgalmi akadályt. Sérülés nem történt.

Lehasadt faág veszélyeztette a forgalmat a 8-as főúton, Veszprém térségében. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói kézi erővel távolították el a veszélyforrást.

A pápai hivatásos tűzoltók Pápasalamonra, a Petőfi utcába vonultak, ahol egy embert dugólétra és mentőkötél segítségével emeltek ki egy kútból, melynek felső részét roncsdarabolóval meg is kellett bontani a műszaki mentés során. A mentők megállapították, hogy a kiemelt személy életét veszítette.

Frontálisan rohant egymásba két személyautó a 8-as főúton, Ajkarendek közelében. A gépkocsikban egy-egy ember utazott. Őket a műszaki mentést végző ajkai hivatásos tűzoltók emelték ki a járművükből, majd átadták a mentőknek. Az egységek áramtalanították az autókat. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták a műszaki mentés idejére. (Fotó: Ajkai HTP)

A veszprémi hivatásos tűzoltók a 8-as főúton, Veszprém közelében reggel kézi erővel egy lehasadt faágat, este motoros láncfűrésszel a csapadék súlyától megdőlt két fát távolítottak el, melyek a forgalmat veszélyeztették. A zirci önkormányzati tűzoltók Zirc térségében, a 8301-es úton három helyen a rárakódott zúzmara súlyától megdőlt, vagy útra dőlt fát távolítottak el motoros láncfűrész és kézi erő segítségével. 

Január 16-án Lókúton, a Fenyves utcában egy családi ház előtti fenyőfa zúzmarától meghajolt ágai a bemenő villanyvezetéket rongálták meg. A zirci önkormányzati tűzoltók dugólétrán közelítette meg a növényt, majd motoros láncfűrésszel eltávolították a veszélyes fát. (Fotók: Zirci ÖTP)

Ajkán a Kinizsi utcában, Lesenceistvándon a Kossuth utcában égett összehordott szemét. Előbbi esethez az ajkai hivatásos tűzoltók, utóbbihoz a tapolcai önkormányzati tűzoltók vonultak ki, és vízsugárral oltották el a lángokat.

Borzaváron, a Liget utcában egy családi háznál jelzett a szén-monoxid-érzékelő készülék. A zirci önkormányzati tűzoltók kimutatták a helyszínen a veszélyes gáz jelenlétét, a cserépkályhából az izzó részeket eltávolították. A cserépkályha és a kémény használatát annak felülvizsgálatáig és kijavításáig megtiltották. Az ingatlan fűtését egyéb módon meg tudták oldani a lakók, ezért lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor. 

Kigyulladt egy ágy egy társasházi lakásban Ajkán, az Ifjúság utcában. A bent tartózkodó személy a lakást saját erejéből elhagyta, a mentők kórházba szállították. A helyszínre a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik porraloltó készülékkel eloltották a lángokat, majd egy vízsugárral visszahűtötték az érintett területet. A tűz nem terjedt tovább más helyiségre. Az egységek elvégezték az utómunkálatokat, és átszellőztették az épületet. Az érintett lépcsőházból tizenöt embert kísértek biztonságos helyre, az utómunkálatokat követően mindenki visszatérhetett otthonába.

 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap