Családi ház égett Szentkirályszabadján

2020. március 26. 15:34

A száz négyzetméteres lakóingatlan megsemmisült csütörtökön délután Szentkirályszabadján, de a húsz négyzetméteres melléképületet sikerült megmenteni a lángoktól. Két embert lakosságvédelmi intézkedés keretében el kellett helyezni, mert az épület lakhatatlanná vált.

Szerdán kis méretű szemetes konténer égett Veszprémben, az Akácfa utcában, a veszprémi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Ugyancsak a megyeszékhelyen, a Házgyári úton egy személygépkocsi szalagkorlátnak ütközött. A veszprémi hivatásos egységek megszüntették a forgalmi akadályt. Személyi sérülés nem történt.

Egy személykocsi és egy rakomány nélküli teherautó ütközött össze a 8-as főút 74-es kilométerénél, Városlőd térségében. A műszaki mentést végző ajkai hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót. Mindkét járműben csak annak vezetője utazott, senki sem sérült meg az eset során. A műszaki mentés ideje alatt forgalomkorlátozás volt az érintett szakaszon.

Kolontár külterületén háromszáz négyzetméteren égett az aljnövényzet. Az ajkai hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. 

Csütörtökön tűz volt Ajkán, a Köztársaság utcában, ahol az ajkai hivatásos tűzoltóknak kellett beavatkozni, mert a meggyújtott kerti hulladékot a tulajdonos nem tudta eloltani. 

Bakonyszentkirályon, a Németfalu utcában összehordott növényi hulladék égett. A zirci önkormányzati tűzoltók mellett a bakonyoszlopi önkéntesek egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet. Személyi sérülés nem történt. 

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy körülbelül száz négyzetméteres családi ház Szentkirályszabadján, a Balatoni úton. Az esethez a veszprémi és a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók vonultak, az oltást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Az egyik ott lakó egy gázpalackot hozott ki az épületből, amit nem ért hőhatás. A tűzoltók öt vízsugárral oltották a lángokat. A húsz négyzetméteres melléképületet sikerült megmenteni a lángoktól, a száz négyzetméteres lakóingatlan azonban megsemmisült. A ház két lakóját lakosságvédelmi intézkedés keretében elhelyezték. (Fotók: katasztrófavédelmi műveleti szolgálat)


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap